Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC moet de wonden likken na nederlaag tegen Hollandia

Het was even slikken in Hoorn toen Hollandia op een 2-0 voorsprong kwam. En SJC achter de feiten moest aanlopen. Het was trainer IJzendoorn er in eerste instantie alles aan gelegen om de competitie, na de 2 vervelende nederlagen tegen respectievelijk VOC en Hoogeveen, met 2 winstpartijen af te sluiten.
En daarom zou het team opnieuw op basis van strijdlust het duel moeten aangaan. Dat moest overigens opnieuw gebeuren zonder aanvoerder Timo Ruigrok. Die tijdens de dinsdagtraining  een blessure had opgelopen
 
Het grasveld in Hoorn was bepaald geen biljartlaken. En soms leek dit de SJC-ers behoorlijk parten te spelen. Hoewel Hollandia aanvankelijk een overwicht had herstelde SJC zich snel en toonde zich de gelijke. SJC kreeg een behoorlijke kans na een corner maar Ralph van Oosten kopte over de lat.
Het leek allemaal goed te gaan maar plots stond SJC toch op achterstand. Een scherpe steekpass werd verdedigend niet goed ingeschat en de 1-0 achterstand was een feit.
Even later weer een mogelijkheid voor SJC maar ook Chris Hoogervorst mikte over de dwarsligger.
 
Het laatste kwartier voor rust moest dus benut worden om de gelijkmaker te realiseren. Maar op slag van rust werd het volkomen onnodig toch 2-0. Een zeer vervelend moment voor keeper Willem Beuk na een feitelijk best verdienstelijke 1e helft. Maar wel een domper die het voor SJC allemaal te moeilijk maakte.
Na rust, moest het dan gebeuren maar het team van IJzendoorn kon de eerder getoonde enorme strijdlust nauwelijks meer opbrengen. Kilometervreter Martijn van Trigt probeerde op karakter de schwung terug te brengen maar die opgave was ook voor hem te zwaar.  IJzendoorn wisselde de moegestreden Aaron Koeman voor Xavi Noltenius  en spoorde zijn team aan om alles op alles te zetten.
Maar die aansporingen gaven nauwelijks effect. Matige combinaties en ongelukkige momenten wisselden zich af. Na opnieuw een zwak moment  kon Holland weer toeslaan en lag de 3-0- in het netje achter Willem Beuk.
 
Dit bleek de genadeklap. Inmiddels zonder de geblesseerde Mark Turk kreeg SJC niet alleen de 4-0 maar ook de 5-0 om de oren. Een smadelijke nederlaag die bij de supporters hard aankwam.
En die tot stand kwam op een manier die de spelers feitelijk dwingt om vooral zelf in de spiegel te kijken.
 
Ook een wedstrijd die duidelijk maakte dat SJC  zeer gebaat zal zijn met versterking. Omdat het huidige spelerspotentieel kennelijk niet voldoet aan de eisen van de 4e divisie.
De enorme inzet waartoe het team een periode lang in staat bleek mag bewondering oogsten. Maar is realistisch gezien onvoldoende om volgend seizoen weer mee te doen in het linker rijtje.
Goed nieuws was vandaag dat Tom Duindam lijkt te herstellen van de knieblessure. Een recente echo zou dit hebben aangetoond. Verder ontwikkeld Ralph van Oosten zich steeds meer en lijkt van vaste waarde te kunnen zijn.
 
Zondag speelt SJC zijn laatste thuiswedstrijd en lijkt aan zijn stand verplicht om hier tot slot nog een keer te vlammen. Dat dit tegen Purmersteijn niet eenvoudig zal zijn is wel duidelijk. Zij hebben na de winst op Alcides de hoop nog mee te kunnen doen om de hoofdprijs. Zij staan 2 punten achter op Hoogeveen en als zij verliezen van RKAVV zou Purmersteijn aan de Lageweg zo maar een kampioenschap kunnen vieren. Bovendien is voor de ploeg uit Purmerend winst ook  nog belangrijk om de 3e periode in de wacht te slepen. Hun belangen zijn heel groot en SJC kan dus zeker de borst nat maken.