Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC moet in Hoogeveen zijn meerdere erkennen

Het ging ergens om en daarom leek het aanvankelijk een spannende wedstrijd te gaan worden. Maar het werd meer dan een tegenvaller. Want na 90 minuten stond er 2-6 op het scorebord en konden de SJC’ers slechts met gebogen hoofd de kleedkamer op gaan zoeken.
 
Kampioenskandidaat Hoogeveen maakte aan de Lageweg indruk met hun technische vaardigheden maar vooral ook met de strijdwijze die voor SJC geen enkele ruimte bood om indruk te maken. Vanaf het beginsignaal zocht Hoogeveen de weg naar voren waarbij niet alleen de technische vaardigheid werd ingezet maar daarnaast ook een flinke dosis fysieke kracht werd ingebracht. En de toeschouwers zagen dat de meeste duels daardoor in hun voordeel werden beslist.
 
Al heel snel werd dan de 0-1 genoteerd, binnen 2 minuten gevolgd door de 0-2. Bij het eerste doelpunt was het verdedigend gestuntel en bij de tweede goal ging keeper Hoogervorst niet vrijuit.
 
SJC produceerde echter snel vanuit een spelhervatting de aansluitingstreffer. Een perfecte vrije trap van Timo Ruigrok ging richting Timo Verweij die koppend het net vond: 1-2. Terwijl de aanhang dat verwelkomde als het moment waarop SJC de touwtjes weer in handen zou gaan nemen bleek er binnen de lijnen weinig reden tot optimisme. Want SJC bleef de mindere in de spelopvatting en de directe duels. En het logische gevolg was de volgende treffer die na een kwartier spelen werd genoteerd: 1-3.
SJC kon sporadisch doordringen tot in het strafschopgebied voor het doel van Hoogeveen. En als dat zo was dan bleek de verdediging bijzonder goed in staat om Tom Duindam en Martijn van Trigt van scoren af te houden.
 
Na de thee moest SJC orde op zaken gaan stellen. Jelle van Went, terug van langdurige blessure, nam de plaats in van verdediger Emin Vllasaku. Toch kwam al na ruim 5 minuten de volgende mokerslag. Plaaggeest Tom Heerkes passeerde doelman Lex Hoogervorst opnieuw en het was 1-4, met nog een half uur te gaan gevolgd door de 1-5.
 
Hierop haalde coach IJzendoorn Timo Ruigrok, Martijn van Trigt en Younes naar de kant en bracht Mark Turk, Xavi en Sven Wisselink,
Hoogeveen liet de teugels wat vieren en SJC kon zich wat meer manifesteren. Hoogeveen bleef echter met hun slimme counters heel gevaarlijk.
SJC zette daar slechts een paar goede spelhervattingen en wat meer opportunistisch voetbal tegen over. Maar was natuurlijk wel mentaal gekraakt. De ploeg liep er dan ook voornamelijk bij als een knock-out geslagen boxer, zeker nadat ook de 1-6 moest worden geïncasseerd.
Dat er toch nog 2-6 op het wedstrijdformulier zou worden aangetekend was alleen voor doelpuntenmaker Mark Turk nog van enig belang.
 
Omdat TOGB ook tot winst kwam moet SJC voorlopig genoegen nemen met een gedeelde 3e plaats op de ranglijst. De titelaspiraties, zo die er waren, kunnen voorlopig even terug in de koelkast. Allereerst moet nu komende zondag de wedstrijd tegen TAC ’90 worden gespeeld. Die in de strijd tegen directe degradatie wisten te winnen van het eveneens laaggeplaatste vv Emmen.


Voor de samenvatting klik hier