Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC moet met één winstpunt tevreden zijn

Een blik op de ranglijst bezorgt de SJC-supporters ongetwijfeld een ongemakkelijk gevoel. Voor het eerst sinds jaren staat de Jeroensclub op de onderste plaats. En na 4 wedstrijden loopt SJC nu al 10 punten achter op koploper Ajax (am). En het veelzeggende SJC-doelsaldo van 7 doelpunten voor en 13 doelpunten tegen maakt duidelijk dat SJC het verdedigend behoorlijk moeilijk heeft.
 
SJC begon in Hoorn heel verrassend met doelman Lex Hoogervorst onder de lat. Omdat Willem Beuk geblesseerd was geraakt en ook Kevin Schelvis deze week nog niet voluit kon trainen deed  Marcel IJzendoorn eerder dan verwacht een beroep op de sluitpost. Die na  zijn ernstige knieblessure op het trainingsveld inmiddels goed aan het terugkomen was. En Lex Hoogervorst stelde de technische staf zeker niet teleur want met de een op een redding in de 19e minuut, nadat Chris Hoogervorst 5 minuten eerder de openingstreffer voor zijn rekening nam, bewees hij ploeg een hele goede dienst.
 
Marcel IJzendoorn had voor de wedstrijd tegen Hollandia ook nog andere keuzes gemaakt. Op de rechtsback positie zagen we routinier Puck Postma. En op links keerde Jordy Groot zoals verwacht terug op de backpositie. Met Sven Wisselink en Max de Haas in het centrum en Mark Turk op het middenveld was er een evenwichtige defensie waardoor het verdedigend beter in orde bleek te zijn dan de vorige wedstrijden. SJC oogde wat meer zelfverzekerd maar heel makkelijk ging het natuurlijk niet.  Want Hollandia is ook  een goed voetballend team dat aanvankelijk loerend op de counter het SJC af en toe behoorlijk moeilijk maakte.
Na ruim een half uur smeekte SJC om een penalty bij vermeend handspel in het beruchte gebied maar de referee wilde daar niets van weten. Met speldenprikken over en weer kwam de rust met de 0-1 stand. 
 
SJC  moest echter direct na rust al  een onnodige tegentreffer incasseren:1-1. 
Kort daarop echter ook nog weer een mogelijkheid voor Wesley Haasnoot. Zijn schot van net binnen de 16 vloog maar juist over.  SJC putte er kennelijk moed uit en al snel volgde een tweede SJC-treffer. Vanuit een goed genomen corner tekende Sven Wisselink koppend voor 1-2. Het leek er toen echt op dat SJC de 3 punten mee naar Noordwijk zou kunnen nemen. Vervolgens bracht een afstandsschot van Mark Turk Hollandia flink aan het schrikken maar helaas trof zijn inzet de bovenlat. 
SJC liet zich dus wel degelijk gelden maar Hollandia  gaf niks cadeau en bleek veerkrachtig. Want nog binnen het uur werd het  toch 2-2. 
Met verse kracht Ralph van Oosten op de plek van Mark Turk  wilde IJzendoorn het de kort draaiende middenvelders van Hollandia wat lastiger maken. Het resulteerde in meer aanvalskracht die enkele corners  maar geen doelpunten opleverde. Ook een doelpoging van Timo Ruigrok  werd een prooi voor de Hoornse keeper. En uiteindelijk kwam het eindsignaal met 2-2 op het scorebord. 
 
Na afloop bleek coach IJzendoorn een tevreden man die vrede had met de puntendeling. IJzendoorn: ‘Er zat misschien nog wel meer in dan dit ene puntje. Maar ik heb nu toch een tevreden gevoel. Na een week waarin we eerst elkaar de waarheid hebben verteld en vervolgens op een uitstekende manier hebben getraind  zijn we als team, met een juiste instelling, de strijd aangegaan. En dat voelt goed.’
Hij vervolgt: ‘Natuurlijk moet er nog hard worden gewerkt om nog beter te worden maar we moeten geduldig zijn. Hopelijk kunnen we al spoedig weer beschikken over een fitte Nick Lim en Frans van Niel. En deze week konden we ook Tom Duindam weer op het trainingsveld aan het werk zien. Zodat we langzaam maar zeker weer over een volledige groep kunnen gaan beschikken. En dat biedt dan ook weer meer mogelijkheden om het team optimaal te laten functioneren.’
Woensdag speelt SJC de belangrijke bekerstrijd tegen Gemert. Een behoorlijke uitdaging om weer een stap te zetten op weg naar nog meer mooie bekerwedstrijden.