Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC na 0-2 voorsprong toch met lege handen

Vooraf tekende Marcel IJzendoorn voor een gelijk spel. De bij de rust behaalde voorsprong van 0-2 zorgde voor een positieve stemming. Maar de reële kijk vooraf dat SJC met een gelijkspel tevreden mocht zijn bleek achteraf getuige van realistisch optimisme.
 
 
Bij het beginsignaal werd duidelijk dat SJC aantrad zonder de steunpilaren Timo Ruigrok en Frans van Niel die in de ziekenboeg waren beland. SJC begon echter goed aan de wedstrijd en stond ook goed.  Maar moest toch al snel vertrouwen op Lex Hoogervorst die al in de 5e minuut handelend diende op te treden. Hoogeveen zette direct druk maar bracht het voorlopig niet verder dan een 3 tal niet gevaarlijk ogende corners. En overigens noteerden we in de 13e minuut voor hen nog een grote kans via Kuurman.
 
SJC liet zich echter ook gelden en de snelle omschakeling bracht Hoogeveen soms aan het wankelen.
Bij een vrije trap vanaf zo’n 35 meter zochten verdedigers Wisselink en Verweij een plekje in de 16.  De vrije trap van Jordy Groot viel juist goed voor Sven Wisselink die met een perfecte en spectaculair ogende omhaal het net liet bollen: 0-1. Wat je noemt een beauty de volop bewondering oogstte.
En al heel snel werd het ook nog eens 0-2. Demi Strojill onderschepte een pass door de midden versnelde op de vleugel en leverde een geweldige voorzet af richting Martijn van Trigt. En die kopte vol zelfvertrouwen raak.
 
Hoogeveen bleek geschrokken en gunde SJC meer initiatief. Na ruim een half uur kreeg Tom Duindam een behoorlijke mogelijkheid op de 0-3 maar die kans kon net niet worden benut.
Tot aan de rust bleef SJC dominant in de omschakeling en werd een paar maal via een overtreding van kansen creëren afgehouden.
 
Na de rust begon SJC met eenzelfde rust en zelfvertrouwen maar al gauw herkenden we toch ook een ander Hoogeveen. En nadat in de 53e minuut de aansluitingstreffer was gemaakt werd Hoogeveen steeds dominanter en de spanning liep voelbaar op.
SJC mocht even denken dat de 1-3 was gerealiseerd. Aaaron Koeman mocht in buitenspelpositie scoren en de vrouwelijke grensrechter keek daarbij passief toe. Pas na heftige Hoogeveense protesten een kort overleg tussen de grens en de scheidsrechter werd het doelpunt toch afgekeurd.
 
Hoogeveen kreeg vervolgens enkele grote kansen op de gelijkmaker die uitbleef tot de 68e minuut. Maar uiteindelijk was het toen wel degelijk raak: 2-2.  
De spanning liep vervolgens nog verder op. Hoogeveen domineerde rondom de 16 van SJC maar de zwartwitten konden in de omschakeling soms ook gevaarlijk worden. Een deel van de zwartwitten werd in die periode te slordig en dat brak uiteindelijk op. Want in de slotfase viel via een prachtig doelpunt toch de winnende goal voor Hoogeveen: 3-2. Inmiddels was Aaron Koeman vervangen door Thijs Van Donk en wat later kwamen ook Xavi en Emin Vllasaku binnen de lijnen.
In blessuretijd kreeg SJC nog enkele corners, stuurde IJzendoorn keeper Hoogervorst nog naar het vijandelijke strafschopgebied, en werd getracht de gelijkmaker te forceren. Maar dat lukte niet en dus trok de ploeg uit Hoogeveen tegen SJC opnieuw aan het langste eind.
 
Zondag 4 december ontvangt SJC aan de Lageweg Hollandia. Zij wonnen met 4-2 van Alcides en bezetten met 16 punten de 9e plaats. SJC moet de verloren 3e plaats inruilen voor de 5e plek op de ranglijst. Winnen is nodig om in die top 5 te blijven.