Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC na strafschoppen uit de bekerstrijd

De bekerwedstrijd tegen het Rotterdamse XerxesDZB bracht helaas niet het succes waarop stilletjes werd gehoopt. Onder zeer kille omstandigheden zagen de toeschouwers een zeer hard werkend SJC en een sluw opererend XerxesDZB die beiden wel op jacht gingen naar een overwinning. Maar tot oogstrelend voetbal kwamen beide ploegen niet. SJC trad aan zonder de geschorste Timo Ruigrok en natuurlijk nog steeds zonder de vele al langdurig geblesseerden. Inmiddels is daar ook Timo Verweij aan toegevoegd. 
De wedstrijd begon dus met Willem Beuk onder de lat, met Sven Wisselink en Jelle van Went als centrumverdedigers en Emin VLasaku en Jordy Groot als de vleugelverdedigers. Op het middenveld moesten Mark Turk, Demir Strojil en Ralph van Oosten de lijnen uitzetten en Aaron Koeman was spits met aan de zijkanten Martijn van Trigt  en Chris Hoogervorst. SJC keek even de kat uit de boom en gunde aanvankelijk Xerxes de bal. Na een kwartier schoof SJC wat meer naar voren en zocht naar mogelijkheden, die zich echter maar beperkt voordeden. In de 25e minuut regeerde Willem Beuk zeer attent op een scherpe inzet vanuit een corner. En wat later was zijn college Hagendijk al even attent bij een hard schot van Martijn van Trigt. De daaruit volgende corner werd slecht verwerkt en leidde tot een snelle counter die aan de ander kant een hoekschop voor Xerxes opleverde.
De hoogtepunten van de 1e helft zijn hiermee opgetekend. 

In de 2e helft werd de strijd ook bepaald niet spectaculair. Veel verder dan wat corners over en weer kamen de 22  gladiatoren niet. Een grote kans leek Aaron Koemans na zo’n 70 minuten te krijgen toen Martijn van Trigt de bal koppend in zijn richting stuurde, maar ook dat leverde niets op.
Xerxes reageerde hierop met een scherpe counter maar de gevaarlijk ogende inzet vloog voorlang het doel van Beuk. Inmiddels leidde een aantal kramverschijnselen tot verzorging en wissels. Thijs van Donk, Xavi Noltenius kwamen binnen de lijnen en dat gaf even weer wat meer elan. Maar resultaat kwam er niet en zo eindigde de strijd in een bloedeloze 0-0. Een strafschoppenserie moest de beslissing brengen en die viel uiteindelijk uit in het voordeel van XerxesDZB. Willem Beuk stopte nog wel een elfmetertrap maar omdat Jordy Groot en Demir Strojil hun inzet zagen gestopt konden de Rotterdammers de finale plaats al even uitgebreid vieren. Helaas was er daarbij ook even sprake van wangedrag en vermijdbare incidenten van enkele ‘fans’ van SJC. 
Trainer IJzendoorn reageerde na afloop teleurgesteld op het uiteindelijke verlies: ‘Ik had echt heel graag met de geweldige hardwerkende groep van de geweldige club SJC, voor het eerst in de geschiedenis van de club, de finale gespeeld’. 
De realiteit is dat zondag de competitiewedstrijd tegen VOC op het programma staat. Belangrijk om daar winst te veroveren  want in de 4e divisie zijn ook alle prijzen nog niet verdeeld.
Deze week ondergaat de geblesseerde keeper Lex Hogervorst een kijkoperatie. Daarbij zal zijn meniscus of gehecht of verwijderd gaan worden. Waarna aan een revalidatietraject kan worden begonnen.