Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC naar winst tegen strijdlustig ARC: 4-2

Klik hier voor de samenvatting van Bollenstreek Omroep.

SJC begon de wedstrijd tegen het Alphense ARC met de wetenschap dat een overwinning opluchting zou brengen en dat opnieuw een nederlaag gevolgen zou kunnen hebben voor het beoogde doel, handhaven in de 4e divisie. De eerder vanuit ARC verzonden boodschap dat SJC over de slechtste ploeg in de 4e divisie zou beschikken was nogal vervelend overgekomen. Maar zorgde er natuurlijk voor dat de spelersgroep en staf juist extra scherp aan de klus zouden willen beginnen

Toch leek het er aanvankelijk op dat de nodige scherpte er niet was. ARC nam het initiatief en zocht nadrukkelijk het doel van Lex Hoogervorst. En al in de 8e minuut liep SJC een 0-1 achterstand op. Een goed genomen corner werd totaal verkeerd beoordeeld en bij de eerste paal door aanvoerder Prins ingekopt. Niet veel later leek de achterstand groter te worden toen de SJC-verdediging op snelheid werd geklopt. Met de voet keerde een attente Lex Hoogervorst de harde schuiver van Veerhuis.ARC toonde strijdlust en rook de kansen. Maar snel hierna leek SJC al beter in de wedstrijd te komen. De duels werden scherper ingezet en steeds vaker gewonnen. Met als gevolg dat het spel zich vooral naar het vijandelijk strafschopgebied verplaatste.

Na 20 minuten resulteerde dit in de gelijkmaker. Tom Duindam lanceerde Rick Brabander in de ruimte op rechts. De snelle spits zocht het strafschopgebied op en leverde een pegel af die nog wel door keeper Vogel kon worden tegengehouden. Vervolgens bekroonde Chris Hoogervorst zijn fraaie loopactie door de rebound eenvoudig in te tikken: 1-1.

ARC leek geschrokken en SJC behield het initiatief. En al heel snel maakte Tom Duindam de 2-1. Nu was het Younes die Rick Brabander lanceerde. Die leverde na zijn rush een strakke voorzet af die door Duindam spectaculair in de beperkte ruimte bij de 1e paal werd verzilverd.

De supporters op de tribune lieten zich horen met: ‘en nu erop en erover’. En zij riepen na ruim een half uur bovendien om een strafschop nadat Martijn van Trigt in de 16 onderuit werd gekegeld. Maar scheidsrechter Brinkman wilde er niets van weten en direct daarop viel de ongewenste gelijkmaker. Een eenvoudig ogende aanval werd volkomen verkeerd beoordeeld en ARC kon eenvoudig langs drie mistastende SJC’ers op het doel af gaan en Lex Hoogervorst verrassen: 2-2. Kort voor rust leek de voorsprong er toch te komen toen de prima spelende Rick Brabander op aangeven van Van Trigt alleen voor de keeper verscheen maar de goalie greep bekwaam in.

In de tweede helft golfde het spel aanvankelijk op en neer zonder dat een van de twee ploegen echt gevaarlijk konden worden. Alleen vanuit de spelhervattingen dreigde er gevaar. Inmiddels was Frans van Niel op het middenveld Timo Ruigrok komen vervangen.

SJC was in die periode weer de bovenliggende partij en een fraai schot van Younes vanaf de 16 meter vloog maar net naast. Het geloof in een overwinning bleek te groeien en het venijn zat uiteindelijk in de staart. Een fraaie vrije trap van Sven Wisselink van zo’n 40 meter viel in de ruimte tussen verdediging en keeper. En daar was het de sluwe Martijn van Trigt die in de 85e minuut de baal binnen kopte: 3-2. Het daaropvolgende ‘alles of niets’ offensief van ARC werd door SJC eenvoudig gepareerd en vanuit een afgeslagen aanval kon SJC wat terug doen. Nadat aanvoerder Prins opzichtig in de fout was gegaan en Younes aan de graaiende handen van deze Alphense verdediger kon ontsnappen lag de weg naar het doel open en mocht hij simpel de 4-2 scoren. In de slotfase kreeg ‘man of the match’ Rick Brabander een publiekswissel en mocht Timo Heemskerk de slotfase meemaken.

Al met al een verdiende en welkome overwinning waardoor SJC nu op een gedeelde 7e plaats staat. Met nog 7 wedstrijden te gaan nog niet geheel veilig maar met deze overwinning is een goede stap gezet.

Op zaterdag 6 april speelt SJC om 15.00 uur in Alkmaar tegen AFC ’34. Samen met Huizen zitten zij in de achtervolging op koploper Ajax. Bepaald geen gemakkelijke opgave maar met veel strijd zou er ook veel te halen kunnen zijn.

SJC: Lex Hoogervorst, Ralph van Oosten, Sven Wisselink, Max de Haas, Jordy Groot, Timo Ruigrok (55 Frans van Niel) Chris Hoogervorst, Younes, Rick Brabander (85e Timo Heemskerk) Tom Duindam, Martijn van Trigt.