Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC niet opgewassen tegen AFC ‘34

SJC wist tevoren dat het in AFC ’34 een bepaald niet te onderschatten tegenstander zou hebben. De positie die zij op de ranglijst innemen is ook veelzeggend. Maar de 33 geïncasseerde tegentreffers leken enig optimisme te rechtvaardigen. Met een ruststand van 1-0 in het voordeel van de Alkmaarders leek het voor SJC bepaald nog geen verloren strijd. Maar na de thee werd alle hoop al snel weggeblazen.
 
SJC begon nog best wel goed al moest keeper Lex Hoogervorst na 3 minuten al een keer zijn kunnen tonen. Het eerste kwartier ging het feitelijk gelijk op met af een toe van 2 kanten wat speldenprikjes.  Maar toen kwam er na zo’n 25 minuten een verwoestende uithaal die achter Lex Hoogervorst belandde:1-0. Opnieuw een snelle achterstand maar toch leek SJC veerkracht te kunnen tonen. Tom Duindam kopte op aangeven van Max de Haas maar net naast. En een schimmige buitenspelsituatie ontnam de zwartwitten ook de kans op de gelijkmaker. SJC bleef ook nog gevaarlijk bij de spelhervattingen maar respectievelijk Sven Wisselink en Martijn van Trigt wisten niet te profiteren.
 
En in de tweede helft liep het ook alweer snel allemaal toch anders. Na ongeveer 10 minuten was het voor de tweede keer raak.  En na ruim een uur spelen viel ook de 3-0.
De wedstrijd leek gespeeld en trainer IJzendoorn bracht Murat Ambarcioglu en Timo Heemskerk voor Timo Ruigrok en Sven Wisselink. Maar toen Ralph van Oosten met nog een kwartier te gaan vanuit een corner raak kon koppen gloorde er plots weer wat hoop. Toch zat er deze middag voor dit SJC echter niets meer in en al heel snel was het 4-1. De zwartwitten liepen er nadien verloren bij en dat het ook nog 5-1 werd was niet verrassend te noemen.
 
Opnieuw kreeg SJC dus te veel tegentreffers te incasseren en dat zal zondag in de thuiswedstrijs tegen Jos Watergraafsmeer dan ook anders moeten worden aangepakt.  De Amsterdammer zullen zich willen revancheren voor de eerder geleden nederlaag tegen SJC. Zij bezetten inmiddels de 3e plaats en wonnen hun thuiswedstrijd tegen DHSC met 1-0. Voor SJC bepaald zaak om punten te veroveren om afstand te blijven houden van de 13e plek en ver weg van mogelijke degradatiezorgen.
 
SJC: Lex Hoogervorst, Ralph van Oosten, Sven Wisselink (75 Murat Ambarcioglu), Max de Haas, Jordy Groot (83 Kai Drost), Timo Ruigrok (75 Timo Heemskerk) Jelle van Went, Chris Hoogervorst, Rick Brabander ( 83 Thijs van Donk)  Tom Duindam, Martijn van Trigt.