Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC niet verder dan 0-0 tegen ARC

Als kijkspel was de wedstrijd in Alphen van SJC tegen sv ARC wel gelijk aan het weer. In het algemeen zeer matig, met af en toe stralende zon, afgewisseld met enkele enorme hoosbuien. Zo was ook de wedstrijd, over het algemeen matig en afgewisseld met enkele hoogtepunten en voor beide ploegen veel slordige fouten.
SJC begon met Kevin Schelvis onder de lat en voor hem vleugelverdedigers Jordy Groot en Ralph van Oosten. De positie van Timo Verweij was juist voor de centrale verdedigers Sven Wisselink en Max de Haas op het middenveld. En naast hem speelden Timo Ruigrok en Mark Turk.  Chris Hoogervorst, Wesley Haasnoot en Martijn van Trigt completeerde het elftal. Een positief puntje was de terugkeer van Tom Duindam, deze keer natuurlijk nog wel in de dug-out.
SJC moet op jacht naar punten om uit de neerwaartse spiraal te ontsnappen. Het leek deze keer al goed te komen want kort na het begin van de wedstrijd knalde Chris Hoogervorst al op keeper Niels de Vogel van ARC.
Vervolgens ging het spel op en neer zonder echt vlot lopende aanvallen van beide kanten. Beide ploegen jaagden op de bal, kregen beiden een aantal vrije schoppen maar steeds op of rond de middellijn. Na bijna een kwartier een gevaarlijk Alphens schot op het SJC doel maar dat vloog naast. ARC nam meer initiatief en het was aan een werkelijk uitstekende redding van Kevin Schelvis te danken dat SJC niet op achterstand kwam.

Even later kreeg ARC een vrij schop op 30 meter van het SJC-doel. De afgeslagen doelpoging werd spontaan omgezet in een vlot lopende tegenaanval waarbij de bal door de ARC verdediging met moeite tot corner kon worden verwerkt. Uit een fraaie technische ouverture van Timo Ruigrok, uitgevoerd stijf op de achterlijn, kwam ook een scoringskans maar ook die kon niet worden verzilverd.
Kort voor rust werd een op de bal uitgevoerde sliding door de scheids waargenomen als een overtreding waardoor ‘dader’ Ralph van Oosten op zeer onverdiend geel werd getrakteerd.
In de rust was de conclusie dat ARC dominanter aan de bal was geweest, dat beide ploegen verzuimden mogelijkheden te benutten en dat de bal rond was.

Na de rust deed ARC verwoede pogingen om een bres in de SJC verdediging te slaan en forceerde een tweetal corners. Maar tien minuten later kreeg juist  SJC weer een geweldige scoringskans na een van de weinige fraai lopende aanvallen.
In de 56e minuut veerden de SJC-supporters op bij een toegekende vrije schop net buiten de 16. Maar specialist Timo Ruigrok kwam deze keer niet verder dan het produceren van een afzwaaier.
Er volgde opnieuw een periode waarin ARC sterk aandrong, veel duels won maar wel  moest toezien hoe Jordi  Groot de bal nog juist uit een verlaten SJC-doel wist te koppen. En drie minuten later was het opnieuw Kevin Schelvis de een ARC-scoringskans wist te voorkomen. Het was alle zeilen bijzetten in een niet hoogstaande wedstrijd, met van SJC-zijde veel lange trappen en hoge ballen.

ARC combineerde beter, maakte beter gebruik van de vleugels en dwong de SJC-aanvallers ver terug te zakken om de aanvallen af te slaan. Het spel werd steeds rommeliger en zelfs scheidsrechter Frank Tol haalde het 4e divisie niveau niet. Ogenschijnlijk kreeg vervolgens Chris Hoogervorst een niet te missen kans maar tot hoorbare opluchting van AC-trainer Mark Evers, ging de bal ver naast.

Met nog 20 minuten op de klok bracht trainer Marcel IJzendoorn Tom Duindam in. ARC werd ondertussen steeds dreigender en SJC had de handen vol om de combinaties te onderbreken. In de absolute slotfase leek Tom Duindam toch nog succesvol te kunnen zijn maar hij vond  keeper De Niels twee keer op zijn weg.
En vervolgens kwamen er nog wel mogelijkheden voor Martijn van Trigt en Chris Hoogervorst maar ook hier bleef succes uit. En dus gaat ARC- SJC 2023 de boeken in als een bloedeloze 0-0 wedstrijd.

De ploeg van Marcel IJzerdoorn verdiende wel de complimenten voor de manier waarop er volop strijd werd geleverd. Maar het blijft nog zoeken naar een manier om weer tot vlot lopende combinaties te komen.
Volgende week speelt SJC een bekerwedstrijd thuis tegen zaterdag tweedeklasser Olympia uit Gouda. En een week later, zaterdag 28 oktober, speelt SJC thuis tegen AFC ’34.