Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC op de valreep voorbij BOL: 1-2

De wedstrijd BOL- SJC kende voor SJC feitelijk vijf perfecte momenten. Dat was de perfecte vrije trap van Timo Ruigrok die door Tom Duindam perfect werd ingekopt: 0-1. Vervolgens de perfecte run van Rick Brabander over links, gevolgd door een perfecte voorzet en een perfect ingekopte bal door Chris Hoogervorst: 1-2.

Dat het zo perfect zou gaan aflopen kon niemand vooraf voorspellen. Trainer Marcel IJzendoorn moest al in de warming-up tegenslagen incasseren. Want zowel Martijn van Trigt als Wesley Haasnoot moesten de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan omdat tijdens die warming-up Van Trigt te veel last kreeg van een hamstringblessure en Haasnoot waarschijnlijk een spierscheuring in het bovenbeen opliep.

En dus moesten Puck Postma en Rick Brabander als vervangende vleugelspitsen hun opwachting maken.

Toen scheidsrechter Remon Tulen het beginsignaal gaf waren de omstandigheden op en rondom het perfecte kunstgrasveld van LSVV koud en regenachtig. Uitwijken naar dit veld in Zuid-Scharwoude was noodzakelijk omdat het veld van BOL in Broek op Langendijk volledig onbespeelbaar bleek.

SJC begon goed, creëerde via Tom Duindam de eerste mogelijkheden en moest daarbij in de 8e minuut toezien hoe de dwarslat een vroege Noordwijkse treffer in de weg stond.

De eerste minuten ging het spel wat over en weer waarbij ook BOL speldenprikjes kon uitdelen. Niet meer dan dat , ook al omdat SJC opnieuw veel aandacht schonk aan de verdedigingslinie. Langzaam maar zeker drong BOL verder aan en met vlotlopende combinatie werd door hen op het middenveld een meerderheid verworven. Toch was het SJC wat met de al eerde genoemde vrije trap van Timo Ruigrok, via een kopbal van Tom Duindam in de 29e minuut, de 0-1 op het scorebord liet verschijnen.

Helaas was het 5 minuten later alweer 1-1, ogenschijnlijk volkomen onnodig, maar gezien de verhoudingen in het veld wel verdiend.

Dat SJC vlak voor rust niet op achterstand werd gezet was te danken aan het compleet falen van de mee opgekomen BOL-verdediger, die een 100% kans huizenhoog over schoot.

Na de rust nam BOL direct weer initiatief en via verzorgd voetbal werd de SJC-verdediging onder druk gezet. Maar centraal heersten Sven Wisselink en Max de Haas en ook over de vleugels liep BOL zich stuk op Ralph van Oosten en Jordy Groot.

In de 55 e minuut was het even billen knijpen toen BOL vanuit een corner heel dicht bij een treffer was. Even later kon Jordy Groot op de doellijn redding brengen. Vervolgens zocht BOL opnieuw de strijd op het middenveld waar SJC de verre trap naar de vleugelspitsen wilde benutten om het de BOL-verdediging lastig te maken.

IJzendoorn bracht in de 70e minuut Frans van Niel voor Puck Postma en Timo Heemskerk voor Timo Ruigrok.

Dat leverde meer en beter doorgevoerde combinaties op waar uit een ervan Tom Duindam net naast kopte. SJC bleef daar waar kon op zoek naar de winnende treffer hoewel BOL dat natuurlijk ook probeerde. Maar het was SJC wat in 88e minuut de wedstrijd besliste. Rick Brabander benutte zijn snelheid en gaf de al omschreven assist op Chris Hoogervorst en op de volgepakte tribune kon de SJC-aanhang juichend opspringen: 1-2.

De 3 punten bleken binnen want zonder problemen bleef SJC overeind. Na afloop sprak men bij BOL over een onverdiende nederlaag en daar tegenoverstelden SJC-supporters dat door de getoonde strijd en passie en vooral de teamspirit, de nipte winst volledig acceptabel kon worden

genoemd. De zeer goed leidende scheidsrechter Remon Tulen meende na afloop leiding te hebben gegeven aan een hele mooie wedstrijd, met kansen over en weer. De scheids over zijn eigen optreden: ‘Voor de scheidsrechter was dit echt een makkelijke wedstrijd’.

Het SJC-gezelschap was in opperbeste stemming want tegenover een winnend SJC waren het WV-HEDW, ARC en Alphens Boys die hun wedstrijd verloren.

SJC staat nu op een gedeelde 8e plaats met 25 punten uit 19 wedstrijden. Dus blijft wel de noodzaak om van de resterende 11 wedstrijden nog minimaal 12 punten te bemachtigen om veilig afstand te nemen van een mogelijke degradatie plek. In deze competitie bepaald geen eenvoudige opgave omdat feitelijk bijna iedere ploeg in staat kan worden geacht van elkaar te winnen.

SJC speelt op zondag 3 maart thuis tegen HBC uit Heemstede. De kampioen van de 1e periode beschikt zeker over een meer dan beloftevolle selectie maar een die tegen Ter Leede ook een steekje liet vallen door in Sassenheim met 2-0 te verliezen.

Bij SJC is de terugkeer van Haasnoot en Van Trigt erg onzeker maar lijkt iedereen verder fit te zijn.

SJC: Lex Hoogervorst, Ralph va Oosten, Sven Wisselink, Max de Haas, Jordy Groot, Timo Ruigrok (Timo Heemskerk), Younes, Chris Hoogervorst, Puck Postma (Frans van Niel), Tom Duindam en Rick Brabander