Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC schrijft historie

SJC schrijft historie maar ongerustheid over keeper Hoogervorst

Er was woensdagavond alle reden om een feestje te vieren. Want SJC plaatste zich voor het eerst in zijn historie voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. En vooral de manier waarop dit werd bereikt is aanleiding voor een hoopvol vervolg van de competitie waarvan de start bepaald niet als rooskleurig is ervaren. 
 
Tijdens negentig minuten aantrekkelijk voetbal en de 30 minuten verlenging moesten onze digitale scorebordspecialisten werkeloos toezien hoe beide keepers standhielden. Samen met een groot aantal supporters van zowel SJC als van Vv Gemert zagen zij dat de gasten mogelijk iets meer balbezit hadden maar dat SJC  zeker tot eenzelfde aantal kansen kwam als de club uit de 3e divisie. 
Al in de 3e minuut had SJC een voorsprong kunnen nemen. En we noteerden vervolgens mogelijkheden in de 10e, de 12e en de 17e minuut.
SJC  testte regelmatig de kwaliteiten van keeper Stefan Tielemans van Gemert wiens  ploeg vooral moeite had om bij kansjes de bal tussen de palen te dirigeren. En zo dit wel eens gebeurde dan was daar voor SJC de betrouwbate sluitpost Lex Hoogervorst.
En zo bleef het ook tot aan de rust door gaan. Sven Wisselink zag zijn afstandsschot juist over vliegen, een poging van Chris Hoogervorst werd gepareerd door de keeper. Op slag van rust nog even billen knijpen voor SJC maar de vrije trap vanaf de 16 vloog ook rakelings over.
 
Ook na rust feitelijk eenzelfde spelbeeld. Twee ploegen die het aan werklust zeker niet ontbrak maar die geen kans zagen doeltreffend af te ronden. Vv Gemert soms wat dominanter dan SJC maar de zwartwitten lieten zich gelden en creëerde zelfs de betere kansen. Een grote kans voor SJC na het domme balverlies van Vv Gemert in de absolute slotfase van de 2e helft. Maar uiteindelijk moest er worden verlengd en kwam er twee keer vijftien minuten speeltijd bij.
Coach Marcel IJzendoorn gebruikte in de totaaltijd opvallend genoeg al zijn wisselspelers. Opvallend omdat het halen van ’de koker’ toch een belangrijke doelstelling was. Maar IJzendoorn volgt zijn eigen inzichten waarbij overigens duidelijk werd dat SJC in de breedte  toch weer aan kracht heeft gewonnen.
De verlenging gaf opnieuw aan dat beide ploegen elkaar weinig wensten toe te geven. En opnieuw werd er dus niet gescoord. Penalty’s moesten de beslissing brengen en deze ‘loterij’ viel uit in het voordeel van de Noordwijkers. De vreugde nadat Nick Lim ‘de beslissende’ scoorde was groot, de ontlading enorm. SJC schreef dus historie en er wordt veel verwacht van het vervolg. Met vooral de hoop om een rondje verder te komen om dan tegen een ‘grote ploeg’ te kunnen loten.
Oplettende toeschouwers zagen keeper Lex Hoogervorst nauwelijks deelnemen aan de vreugdedansjes. Hij had toch weer last gekregen van zijn knie en ongerust zocht hij de kleedkamer op. Een specialist gaat donderdag bekijken wat voor schade er zou kunnen zijn.
 
Na afloop was Marcel IJzendoorn natuurlijk blij met de stap die werd gezet maar hij uitte zich ook somber over de mogelijkheid van opnieuw een geblesseerde doelman Hoogervorst.
IJzendoorn zei donderdagochtend over de wedstrijd: ‘Mijn team heeft stuk voor stuk er alles uit gehaald wat erin zat. Ik zag weer een ouderwetse Timo Verweij die als een veldmaarschalk de geblesseerde Max de Haas wist te vervangen.’ Maar de trainer had ook een uitstekend spelende Rick Brander en Martijn van Trigt  gezien waarvan die laatste, na 120 minuten gedreven aanvalsspel, zijn verantwoording nam als scorende penaltynemer. 
De coach richt nu toch alweer de focus op zaterdag als er tegen een sterker geacht BOL wordt gespeeld. De ploeg uit Broek op Langedijk zal het SJC niet gemakkelijk maken en de kans om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen in de boeken te krijgen, lijkt dan ook fifty fifty. 
Het feit dat tegen een gedreven 3e divisieploeg er achterin de nul kon worden gehouden geeft echter wel vertrouwen. Maar zaterdag zal blijken wat dit uiteindelijk waard is.

Luister hier naar de laatste minuten van de serie strafschoppen (verslag van de Meeuw)