Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC sleept tegen Hollandia een gelijkspel uit het vuur

Een draak van een wedstrijd die de koukleumende supporters op de tribune geen moment echt kon boeien. Dat in de absolute slotfase de achterstand alsnog kon worden ingelopen was feitelijke het enige lichtpuntje.
De wedstrijd begon hoopvol want het eerste schot van Timo Ruigrok kon door keeper Dirk Bakker nauwelijks worden verwerkt. Maar al snel hing er een donkere wolk boven de Lageweg nadat in de 4e minuut SJC-keeper Lex Hoogervorst aanvankelijk met rood naar de kleedkamer werd verwezen.
Maar de heftige protesten van SJC-coach Marcel IJzendoorn en zijn spelers hadden tot gevolg dat er overleg kwam tussen de leidsman en zijn assistent. Dat leverde het constateren van hinderlijk buitenspel op voordat de overtreding werd gemaakt. Zodat Hoogervorst kon terugkeren onder de lat en de donkere wolk plots weer verdween.
 
Vervolgens kwam SJC razendsnel op voorsprong nadat Tom Duindam de inkomende Chris Hoogervorst in staat stelde te scoren: 1-0. Deze voorsprong bracht niet dat wat de fans graag wilden zien.
 
SJC leed teveel onnodig balverlies en van scherp counteren was geen sprake. Het spelpeil bleef matig ook al omdat ook Hollandia wel wilde maar feitelijk niet ook niet kon domineren. Daardoor was het alleen de minimale marge van 1-0 wat de spanning er in hield.
In de eerste helft bleef dit het spelbeeld en in de stand kwam nauwelijks verandering.
Een paar goed ogende counters van SJC en een schrikmoment toen Timo Ruigrok geblesseerd in het vijandelijk strafschopgebied bleef liggen waren de enige momenten die het noteren waard bleken.
 
Dat werd na rust direct anders. De meeste supporters zaten nog niet eens op hun plekje of SJC stond al op achterstand.
De zwartwitten namen de aftrap, leden balverlies waarna de zojuist door Hollandia ingebrachte Dirk de Jong door de verdediging snelde en de voorsprong verzilverde: 1-2.
 
SJC kwam heel spaarzaam aan aanvallen toe en de gelijkmaker kwam dus nog niet, al zaten Frans van Niel met een volley en Tom Duindam met een schot van afstand, er ogenschijnlijk dichtbij. Maar verder bleef SJC slordig, leed onnodig balverlies en maakte het Hollandia nauwelijks lastig. Opwinding was er wel even toen de bal geheel onnodig door een Hollandia speler van dichtbij keihard in de dug-out van SJC werd geknald. Een door de scheidsrechter afgedwongen excuusje bracht de gemoederen weer tot rust.
 
 
SJC probeerde het hierna nog wel maar langdurig balbezit was deze middag  duidelijk niet haalbaar en tot vlotlopend aanvallend spel kwam het niet.
 
Met in de 80e minuut de dubbele wissel, Mark Turk en Aaron Koeman voor Sven Wisselink en Frans van Niel,  probeerde IJzerman kennelijk iets te forceren. Dat bleek nog niet gelukt toen de stadionklok 90 minuten gespeelde tijd aangaf. De nederlaag leek nu onafwendbaar totdat Tom Duindam in de slotminuten onverwacht toch nog raak kopte: 2-2.  De mannen van de ploeg uit Hoorn stortten ter aarde en in hun dug-out werd stampvoetend gereageerd.
SJC verloor met het alsnog  behaalde gelijke spel feitelijk twee winstpunten in de strijd om kopposities. Maar gezien de beperkte mogelijkheden en het povere spel werd het door veel supporters toch als een winstpunt ervaren.
 
 
Na de wedstrijd wilden scheidsrechter Nijdeken en zijn assistent Berkay Capaci de situatie rond de rode kaart heel graag verduidelijken. Capaci: ‘De situatie was complex. Het was inderdaad buitenspel. Op dat moment schatte ik in dat de keeper de bal zou wegtrappen en dan zou het volgens de geldende regels geen strafbaar buitenspel zijn geweest. Maar hij mistte de bal volkomen en ontstond er een unieke situatie waar ik feitelijk niet goed op reageerde. ‘ Scheidsrechter Nijdeken vervolgens: ‘Dat is zo’n situatie die er nooit eerder was. Goed overleg maakte duidelijk dat het vooraf hinderlijk buitenspel was en dat er dus daarvoor afgefloten had moeten worden ondanks dat de keeper een overtreding maakte. Vandaar dat ik terug moest komen op de beslissing.’

Klik hier voor de samenvatting van Bo Omroep.