Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC speelt gelijk tegen Purmersteijn: 1-1

Klik hier voor de samenvatting van Bo Omroep.

Het zijn altijd op toch wat bijzondere wedstrijden als SJC uitkomt tegen Purmersteijn. De Noord-Hollanders kruisen inmiddels al lange tijd met regelmaat de degens met de zwartwitten. De laatste  confrontatie was de laatste wedstrijd in de vorige competitie en die werd in de pers veelzeggend samengevat als: ‘SJC laat kampioensdroom van Purmersteijn uiteen spatten’. Dus kon SJC de borst nat maken omdat de ploeg uit Purmerend natuurlijk uit was op een sportieve revanche. En dat maakte zij op de uitstekende grasmat van het sportpark van SJC vanaf het begin signaal direct duidelijk. Na de aftrap waren er de eerste mogelijkheden nog voor SJC . Maar vervolgens domineerde zij het spel en SJC kon niet anders dan er alles aan doen om hen van scoren af te houden.
Na 8 minuten kwam SJC heel goed weg toen Purmersteijn een droomkans niet verzilverde. Ralph van Oosten liep vervolgens tegen geel op toen hij zijn rappe tegenstander de doorgang belette.

Het spel van beide ploegen was zeker niet oogstrelend maar Purmersteijn domineerde en kreeg in de eerste helft in korte tijd een drietal corners naast niet minder dan 5 vrije trappen rondom het SJC-strafschopgebied. Het mag kenmerkend worden genoemd dat hen dat niets opleverde.

Na een half uur kreeg SJC een eerste serieuze mogelijkheid na matig ingrijpen van Purmersteijn maar het schot van Van Trigt vloog voor langs. In de dug-out verzuchtte Purmersteijn coach Mo Elbouziani richting zijn staf: ‘Zo lang wij geen fouten maken creëren zij echt helemaal niks’. Hij leek gelijk te krijgen totdat SJC in de 43e minuut een corner kon forceren. Vanuit deze spelhervatting  ontstond een scrimmage waarbij de bal tot drie keer toe kon worden ingeschoten. Hert was Timo Verweij die de bal over de doellijn  werkte. En daarmee de stand op 1-0 in het voordeel van SJC kon brengen.

Na de rust pakte SJC het aanvankelijk toch wat beter op. Maar dat leverde niet veel meer dan een vrije schop en een corner op.  Vervolgens drong Purmersteijn weer wat aan en dat resulteerde eerst nog in een tweetal corners en vervolgens toch ook in de gelijkmaker: 1-1.

De wedstrijd werd hierdoor wel wat spannender, feitelijk rommeliger en zeker niet aantrekkelijker. Purmersteijn was gevaarlijker en het was Kevin Schelvis die tot tweemaal toe een zeker ogende treffer kon voorkomen. Inmiddels was Wesley Haasnoot  in de ploeg gebracht als vervanger van Rick Brabander.
In de slotfase drong SJC weer meer aan en dat resulteerde in respectievelijk de 87e, de 90e en de 96e minuut in vrije schoppen plus een corner rondom de 16 van Purmersteijn. In de slot minuut was er nog een grote kans voor Wesley Haasnoot maar zijn poging de bal in te koppen gaf geen resultaat.
Tussendoor was er aan beide kanten nog de smeekbede om een penalty, beiden wegens vermeend  hands. Maar dat leverde alles bij elkaar niets op en dus was en bleef de gelijke stand van 1-1 op het scorebord staan. Daarmee kreeg SJC misschien iets meer dan het verdiende maar het was  ook wel de juiste beloning voor de keihard werkende zwartwitten.

Volgend weekend speelt SJC in Alphen a/d Rijn tegen ARC. Ook zij speelde met 1-1 gelijk tegen DHSC. Deze ploeg staat twee plaatsjes boven SJC op een 12e plaats met een totaal van 7 punten.