Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC speelt gelijk tegen RKAVV

Heel even leek een 2-1 overwinning op RKAVV in de tas Maar toen kwam de 3e minuut in blessuretijd. Keeper Hoogevorst (leek ten koste van een behoorlijke blessure) een aanval te kunnen pareren. Maar de scheidsrechter constateerde juist een overtreding van de doelman en wees naar de penaltystip.
Nadat Lex Hoogervorst was opgelapt werd het vonnis voltrokken en moest SJC genoegen nemen met een 2-2 gelijk spel.
Al direct na de aftrap zette RKAVV druk op SJC. En een snelle overtreding op middenvelder Frans van Niel gaf aan dat er op fysieke tegenstand zou moeten worden gerekend. Een goed genomen vrije trap na ruim 6 minuten kon door SJC doelman Hoogervorst tot corner worden verwerkt. SJC had het moeilijk, zag de bal wat vreemd stuiten op het Leidschendamse kunstgras en kreeg te maken met irriterende duwtjes en schopjes en een veel op de scheidsrechter inpratend RKAVV. Maar ook met een aantal snelle spelers die beschikten over veel technische vaardigheid. In het eerste kwartier kwam SJC dan ook nauwelijks in het stuk voor en konden er geen aanvallende acties of kansen worden genoteerd. Daarbij toonde de verdediging zich nogal kwetsbaar en was er van rust aan de bal geen sprake. Dat dit na ruim een kwartier een doelpunt en de 1-0 voor RKAVV opleverde was bijna logisch.
De favorietenrol die in de laatste weken langzaam maar zeker werd opgebouwd mist zijn uitwerking niet op de in het algemeen jonge en bepaald nog onervaren groep. Enkele minuten later kon Demir Strojil een grotere achterstand voorkomen door op het laatste moment nog in te grijpen. Pas in de 25e minuut konden we de eerste echte mogelijkheid voor SJC noteren. Een actie van Martijn van Trigt was de inleiding voor een korte periode van een dominant SJC. Met een drietal corners op rij en veel druk in de 16 van RKAVV groeide de verwachting dat SJC zich zou kunnen hervinden. Vlak voor rust viel de eerste gele kaart voor RKAVV en mocht SJC vanaf 20 meter nabij de punt van de 16 een vrije schop nemen.
De pegel van Timo Ruigrok kon door de keeper met beide vuisten worden gekeerd.
Direct hierna kwam er een corner waarbij keeper Hoogervorst in het vijfmeter gebied vrij bruut werd aangevallen en geblesseerd o de grond bleef liggen. De scheids zag er kennelijk niets in en vervolgde gewoon de strijd.
Na de rust bleek RKAVV iets afwachtender en kon SJC meer druk naar voren geven. Wel kwam er even een grote mogelijkheid voor de Leidschendammers toen Keeper Hoogervorst weifelend uit kwam en de bal over zich heen zag worden gelobd. Het leer ging, gelukkig voor SJC, net naast.
Maar SJC verzette zich bekwaam en de beloning kwam in de 53e minuut met een fraaie treffer van Frans van Niel op aangeven van Tom Duindam.

Na een uur kwam Wesley Haasnoot voor Martijn van Trigt direct gevolgd door een dubbele wissel bij RKAVV.  Het geloof bij SJC was zichtbaar groeiend en de vrije trap op rand 16 na bijna 70 minuten bracht hoop. En 5 minuten later was het dan raak. Deze keer was het Tom Duindam zelf die 1-2 liet aantekenen. Het spannende kwartiertje wat volgde was voorspelbaar. Maar onvoorspelbaar bleek de waarneming van de scheidsrechter van dienst. Die zag in een overtreding op Jordy Groot een overtreding van diezelfde speler. Met als gevolg direct rood. Zelfs de achter uw verslaggever gezeten KNVB-waarnemer zette grote vraagtekens bij de genomen beslissing.
Trainer IJzendoorn bracht hierop Mark Turk voor de moegestreden Frans van Niel en Emin Vllasaku voor Timo Ruigrok. En zij moesten toezien hoe de hierboven al omschreven penalty en het gelijke spel tot stand kwam.
De uitslag leek dus op basis hiervan beslist onrechtvaardig. Maar uiteindelijk kon iedereen toch vrede hebben met de puntendeling. Trainer IJzendoorn  voorspelde dat er ook weer beslissingen zullen komen die in het voordeel van de zwart-witten gaan uitvallen. Zodat daar uiteindelijk weer balans zal ontstaan.
De trainer waarschuwde wel voor te veel optimisme voor volgende week wanneer het laaggeplaatste SDO op visite komt aan de Lageweg. ‘Een recente trainerswissel en nu een groep die de bereidheid toont om strijd te leveren om degradatie nog te voorkomen. En de laatste twee wedstrijden leverde hen dat dus 6 punten op. SJC kan de borst nat maken’, aldus IJzendoorn.