Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC terechte winnaar in confrontatie met BOL

Na de bekerwinst tegen Gemert kreeg SJC in de competitie BOL als opponent. De ploeg uit Broek op Lange Dijk was deze competitie ook nog niet erg succesvol maar bleek toch geen gemakkelijk te overwinnen tegenstander.
Voor SJC was er de belangrijke opdracht om vooral onnodige tegentreffers te voorkomen. Daartoe zocht SJC direct het initiatief en we turfden in de 5e minuut een goed genomen vrije trap van Timo Ruigrok die net naast vloog, in de 6e minuut een schot van Mark Turk met eenzelfde resultaat en al in de 10e minuut de 1-0 voorsprong na een goed genomen corner die het hoofd van een BOL-verdediger schampte en pardoes in het net verdween.

De supporters op de goed gevulde tribune verwachtten een offensief van BOL. Maar BOL bleek hierna nauwelijks in staat om het SJC feitelijk lastig te maken. SJC drong wel iets minder aan, had veel aandacht voor de organisatie rond de verdediging maar had nauwelijks moeite om BOL ver van het doel te houden. Ook al omdat zowel aanvallers als middenvelders zichtbaar veel energie staken in het uitvoeren van de opdracht. SJC stichtte juist het meeste gevaar, vooral met de spelhervattingen, waarbij coach IJzendoorn zijn mannen luidkeels opriep om vooral ‘oorlog te maken’.

Pas in de 27e minuut leek BOL tot hun eerste gevaarlijk ogende aanval te gaan komen maar dat resulteerde uiteindelijk niet in meer dan een poging.  Na een half uur was het toch even schrikken toen er verdedigend wel erg laconiek werd ingegrepen. Maar keeper Kevin Schelvis liet zich gelden en redde de situatie met een uitstekende safe.
De hard werkende Chris Hoogervorst werd geheel onverwacht door een toch al wat onzeker opererende scheidsrechter Anne Greveling op een gele kaart getrakteerd. Terwijl dezelfde referee in de 42e minuut weer opvallend optrad na een duidelijk overtreding op de doorgebroken Wesley Haasnoot. En zo kwam het rustsignaal met de 1-0 stand op het scorebord.

Na de pauze  was het al bijzonder snel 2-0. Deze keer liet Martijn van Trigt zijn directe bewaker de hielen zien, glipte eerst naar de rechter flank en vervolgens langs de verdediger om hierop met zijn dribbel ook de keeper te verschalken en de bal ogenschijnlijk simpel in het net te deponeren. Het leek wachten op de overrompeling maar dat kwam er, ondanks en kopkans voor Wesley Haasnoot na een fraaie voorzet van Timo Ruigrok, niet van. En vervolgens viel heel onverwacht en totaal onnodig de aansluitingstreffer.  Het was Bas Jonker die de kans werd geboden om de bal achter Kevin Schelvis te schieten: 1-2.

Hierop herpakte SJC zich. Met Ralph van Oosten voor Chris Hoogervorst kwam er verse kracht in de opbouw op het middenveld en we noteerden een fraaie voorzet van Rick Brabander die door van Trigt maar juist werd naast geschoten, een vrije trap van Timo Ruigrok die net langs vloog, een volgende spelhervatting die op de vuisten van keeper De Jong knalde en tot slot weer een kans voor Rick Brabander die ook de keeper op zijn weg vond. Kortom SJC had 10 minuten voor tijd ruim afstand kunnen nemen. Maar toen dit niet gebeurde dreigde steeds meer een onverdiende gelijkmaker. Omdat BOL met energie en verse krachten het ‘alles of niets’ gestalte wilde geven. En waarbij diverse waarnemingen van de arbiter volgens veel supporters op zijn minst voor discussie in aanmerking kwamen. Op de tribune vreesde men de gelijkmaker en verzuchtte men: ‘Het zal toch niet’.

In de absolute slotfase kreeg SJC opnieuw kansen om te scoren en tot drie keer toe stond de paal en vervolgens ook de keeper hen daartoe in de weg. Uiteindelijk kwam het verlossende eindsignaal en kon SJC de eerste winstpartij laten noteren en drie punten laten bijschrijven. Zodat het puntentotaal nu op  5 komt en de 12e plaats op de ranglijst wordt ingenomen.
SJC speelt zondag de uitwedstrijd tegen het heel makkelijk scorende HBC in Heemstede. Zij bezetten met 10 punten de 3e plaats op de ranglijst en hebben slechts  1 wedstrijd verloren. Het ruime doelsaldo is 19 voor en 6 tegen. Ze wonnen met maar liefst 8-0 uit bij DHSC. Zondag daardoor dus een meer dan ultieme test voor de verdediging van SJC .

Voor het wedstrijdverslag van Bollenstreek Omroep klik hier

Selectie toont zich geweldig boegbeeld van onze club
Na het overwinningsfeestje ging een groot deel van de selectie op uitnodiging van ESPN naar Studio Amsterdam om daar aanwezig te zijn bij de Tv-uitzending  met daarin de loting voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Waarbij SJC de enige 4e divisieclub bleek die zich een plaatsje veroverde tussen de clubs die in de koker zaten voor wedstrijden in de volgende ronde. In de studio van ESPN werd veel tijd en aandacht besteed aan SJC.  Aanvoerder Timo Ruigrok werd nadrukkelijk om zijn mening gevraagd waarbij hij vertelde dat hij net als Jordy Groot helaas voor de volgende ronde is geschorst. De loting  leverde een thuiswedstrijd tegen profclub Willem II op en daarmee kon de SJC -aanvoerder best tevreden zijn. Ook trainer coach Marcel IJzendoorn kwam tijdens een kort interview nog nadrukkelijk in beeld. Samen met zijn voormalig voetbalvriend Glen Helder waarmee hij bij Roodenburg speelde. Het prachtige SJC-logo op zij tenue vulde het beeld. En al met al zorgde de selectie een heerlijke landelijke promotie van onze club SJC. Voor het eerst in de landelijke KNVB-beker en vervolgens uitgebreid op Tv,  juist in de week dat we het 103 jarig bestaan vieren.