Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC trekt aan het langste eind tegen VOC

Op papier zou het een makkelijke wedstrijd zijn. Het Rotterdamse VOC behaalde in zijn laatste vier wedstrijden slechts een keer 3 punten. En het doelsaldo van 20 voor en 23 tegen gaf ook aan dat het geen hoogvlieger betrof. Maar het werd een bijzondere middag en niet alleen omdat de aanvankelijk druilige omstandigheden langzaam maar zeker in gestaag vallende regen veranderde.
 
SJC begon gedreven en opnieuw in een wat afwachtende houding met nauwelijks druk naar voren. Toch deden zich al snel drie mogelijkheden voor waarbij VOC met kunst en vliegwerk een doelpunt kon voorkomen. Daar waar het aanvallend met SJC excelsior ging bleek het verdedigend nog even aftasten. Op het gladde veld leken de Rotterdammers aanvankelijk steviger te staan. Maar al snel herpakte de mannen van Marcel IJzendoorn zich en centrale verdedigers Sven Wisselink en Timo Verweij groeiden langzaam maar zeker in de wedstrijd en uit tot rotsvaste verdedigers. Na 10 minuten speelde Chris Hoogervorst in kansrijke ogende positie de bal even te ver voor zich uit waardoor die mogelijkheid op niets uitliep. Maar korte tijd later was het toch 1-0 via Tom Duindam. Wel nadat hij een inzet van Frans van Niel slechts even wist te beroeren.
Het wachten was hierna feitelijk op een volgende Noordwijkse treffer. Tom Duindam leek daarbij zijn 2e te maken maar dat bleef helaas uit. VOC deed zeker wat terug met eerst een vrije trap, vervolgens een corner en tenslotte een vrije kans die de lat trof.
Per saldo speelde SJC het eerste half uur mogelijk iets dominanter maar bleek voorlopig niet overtuigend sterker. Vooral omdat het afwerken niet erg wilde vlotten.
Richting de rust kregen de Rotterdammers bovendien ook wat meer mogelijkheden onder ander vanuit een corner en via een goed genomen vrije trap vanaf zo’n 20 meter.
 
VOC begon ook de 2e helft met de eerste mogelijkheid uit zo’n vrije trap en opnieuw een corner. SJC liet zich echter ook gelden en was kansrijk na een hoekschop van Timo Ruigrok. VOC deelde speldenprikjes uit en daarbij moest Younes in 64e minuut  ten koste van een overtreding erger voorkomen.
Dat bleek de inleiding tot een  opvallend discutabele beslissing van scheidsrechter Pepijn Helgering.
Een terechte vrije schop werd door VOC snel, eigenlijk te snel genomen. Het goedkeurend fluitsignaal kwam, voor iedereen duidelijk hoorbaar, pas nadat de bal aan het rollen was gebracht. SJC dacht aan een signaal om de vrije trap opnieuw te nemen maar daar ging de referee niet in mee. Terwijl de zwartwitten passief toekeken verdween de bal, ook nog eens via Frans van Niel, achter de al even passieve Lex Hoogervorst. Het toegekende doelpunt zorgde voor veel onbegrip en heftig protesterende SJC-ers. Maar dat maakte weinig indruk op de scheids en dus diende er gewoon te worden afgetrapt met de 1-1 op het scorebord.
Vanaf die aftrap zocht SJC direct het vijandelijke doel en werd Martijn van Trigt plots in stelling gebracht. Maar zijn schot trof geen doel maar teisterde de paal.
 
Met Aaron Koemans voor diezelfde Martijn van Trigt moest de winnende worden geforceerd. Dat leek te lukken maar de flegmatieke Koeman schoot, net als vorige week tegen HBS, opnieuw op de dwarsligger. Vervolgens kwam ook Ralph van Oosten in het veld voor de moegestreden aanvoerder Timo Ruigrok. De strijd werd ook nog eens iets grimmiger en VOC ontweek de grove charges niet wat hen een gele kaart opleverde voor De Vries.
Toch volgde kort daarop gerechtigheid. Het was opnieuw de snelle Aaron Koemans die vrij kon opstomen op de linker flank. Zijn perfecte voorzet kwam bij Chris Hoogervorst die onberispelijk via de grond raak kopte: 2-1.  De wedstrijd was gespeeld en de buit was toch nog binnen. Waarna  een bijzonder tevreden trainer IJzerman in de beslotenheid van de kleedkamer aan zijn spelers bijzondere complimenten zou geven. Waarschijnlijk waardering voor de tomeloze inzet en de getoonde veerkracht. Dat zou in ieder geval terecht zijn geweest na de uit de poorten van he hel weg gesleepte winst. In het clubhuis lachte trotse grootvader en trouwe supporter Toon Hoogervorst, de ooit legendarische doelman van Teylingen, van oor tot oor. Dat kleinzoon Chris de winnende treffer liet aantekenen  deed hem zichtbaar genieten.

SJC moet zondag op reis naar Hoogeveen. Om opnieuw te trachten daar de volle winst te behalen. Geen gemakkelijke opgave tegen de gemakkelijk scorende concurrent. Met SJC op een derde en Hoogeveen op een vierde plaats gaat de strijd vooral om aansluiting richting de koploper HBS.
Niet verliezen kan al als een goed resultaat worden gezien maar IJzendoorn zijn karakter dwingt waarschijnlijk toch tot het nemen van risico’s en het binnenhalen van de volle winst.

Voor de video opname van deze wedstrijd klik hier.