Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC verlengt de samenwerking met trainer Marcel IJzendoorn

Zondagochtend, bij aanvang van de ingelaste training, kregen de selectiespelers van SJC  te horen dat de club en trainer Marcel IJzendoorn hadden besloten om de huidige samenwerking voort te zetten. In ieder geval nog voor een periode van een seizoen. Voor insiders bepaald niet onverwacht maar deze boodschap zorgde voor tevreden gezichten bij de technische commissie, de spelers en de technische staf.
 
We zijn zondagochtend even bij de training en spreken daar met twee leden van de TC, Arjan van Went en Fred Bergman. Zij leggen ons desgevraagd uit dat bij SJC bijna eensluidend wordt gedacht over de samenwerking met trainer Marcel IJzendoorn. Bergman: “De trainer weet de juiste accenten te leggen”. Van Went vult aan: “En zo nodig op de juiste momenten en op de juiste wijze de spelers te corrigeren.”
Marcel IJzendoorn, die we na de training bellen, bevestigd aan ons de overeenkomst en we stellen hem de vraag waarom. Het antwoord is meer dan uitgebreid: “Deze trainer verlengt vanuit zijn hart. Met de overwegingen van een geweldige club, een geweldige spelersgroep, het elan van de toekomstige eigentijdse clubaccomodatie en de ruimte die ik geniet om mijn ding te doen. Ik denk bovendien dat ik deze groep nog beter kan maken binnen de normen van SJC. Dat wil zeggen dat het gaat om het samenstellen van een herkenbare spelersgroep met een positieve speelstijl. En over de doelstelling is hij ook duidelijk. “Ik denk dat we nu bij de top 5 van de hoofdklasse behoren en dan kan je ook mee in de 3e divisie. Alleen kan dit op 2 manieren en die wegen zijn niet eenvoudig. Kampioen word je niet zo maar en promotie is een al even lange en moeilijke weg ”. Maar hij benadrukt nog eens dat promoveren geen zowel bij de club als bij de trainer geen doelstelling op zich is. En dat verbeteren in zijn ogen stapsgewijs moet gaan.  
 
Op dit moment bezet SJC de derde plaats. En met nog 2 wedstrijden te gaan in de eerste periode van 14 speelronden is een periodekampioenschap nauwelijks haalbaar. Voorlopig ligt de competitie nog even stil en is trainen ook beperkt mogelijk. Maar de gedrevenheid van de trainer maakt duidelijk dat hij er alles aan gaat doen om SJC voor te breiden op een succesvolle herstart van de competitie in 2022.  Om daar in de competitie 22/23 weer een vervolg aan te geven.