Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

SJC verliest het doelpuntenfestival in Alphen

Er gebeurde nog zoveel tussen de 10 doelpuntmomenten door dat een compleet verslag over de wedstrijd Alphense Boys tegen SJC niet meer leesbaar zou zijn. Over de belangrijke details bij SJC, teruggekomen van een hopeloos lijkende achterstand, kan het debacle van slot minuten niet onvermeld blijven. Belangrijk nog Max de Haas, die na zijn 2e gele kaart voortijdig naar de kleedkamer moest.  En dan het knullig en zeer onnodig balverlies wat de genadeklap inluidde. Waarna vervolgens nog 3 keer op rij vergeten werd om attent in te grijpen en de bal plots achter Lex Hoogervorst in het net lag: 5-4. De ontlading bij Alphense Boys was begrijpelijk, de naïeve spelopvatting van SJC in de blessuretijd bepaald niet. De zwartwitten stonden met lege handen en er duidelijk verslagen bij. Het na veel strijd haalbare en kostbare punt, was geheel onnodig verspeeld.

De wedstrijd begon met slechts 92 toeschouwers rond het veld waaronder 51 SJC-supporters. Die zagen direct al en eerste mogelijkheid voor SJC. Maar Alphense Boys reageerde gedreven en in de 4e minuut al moest Lex Hoogervorst zich strekken om een doelpunt te voorkomen. En vervolgens kwam SJC onder druk te staan ook al omdat het uitverdedigen niet gladjes verliep.  SJC stond simpelweg niet goed en het linker verdedigingsblok had nauwelijks enige grip op de snelle en handige Alphense aanvallers. En aan de 1-0 in de 8e minuut was ook nauwelijks iets af te dingen.
Pas in de 12e minuut was er het 2e kansje voor SJC. En daarbij bleek dat Alphense Boys kwetsbaar was in en rondom de 16 meter. En het was dan ook onbegrijpelijk dat SJC daar geen gebruik van maakte, niet direct de ruimte achter de verdediging opzocht maar juist via complex breiwerk op het middenveld de aanvallers trachtte te bedienen. Toch viel onverwacht de gelijkmaker toen Younes vanaf de rand 16 de keeper verschalkte: 1-1
Lang zou deze stand niet op het scorebord blijven want nauwelijks een minuut later was het alweer 2-1. En in het laatste kwartier voor de rust troffen de Alphenaren nog tweemaal de roos.
Een slechte uittrap dwong Lex Hoogervorst tot een overtreding waarna geel en een goed ingeschoten strafschop voor 3-1. Waarna een goed uitgespeelde aanval ook voor 4-1 zorgde.

Het leek hopeloos te zijn maar SJC kwam zichtbaar gemotiveerder aan de start in de 2e helft. En na een snel genomen vrije trap kon Tom Duindam in de 52e minuut voor 4-2 zorgen. Hoewel SJC nog steeds niet optimaal profiteerde werd nu wel meer de ruimte achter de verdediging gevonden. Rick Brabander dook vaker en succesvoller die ruimte in maar resultaat bleef uit. Dat kwam er wel na een fraaie corner van Chris Hoogervorst die door Timo Ruigrok nog fraaier als een streep in de kruising werd gevolleerd: 4-3. Ineens straalde er een sprankje hoop en Alphense Boys leek toch wat aangeslagen. Invaller Aaron Koeman slalomde plots de 16 in maar vond een uitstekende Alphense keeper op zijn weg.

De hoop op een resultaat groeide, zeker nadat SJC, bij een opzichtige duw in de rug van Tom Duindam, een vrije schop mocht nemen op 18 meter van de doellijn. Timo Ruigrok liet opnieuw zien dat hij een specialist is toen hij het leer als een streep in de kruising joeg: 4-4.

Dat SJC vervolgens niet vol voor het gelijke spel ging en toch nog heel misplaatst dacht ook nog de winst te kunnen pakken had tot gevolg dat uiteindelijk Alphense Boys met 5-4 de volle winst kon pakken. De teleurstelling en ook het onbegrip onder de supporters over dit smadelijk verlies, waren groot. Met steeds de vraag waarom het verschil tussen de strijd en passie van de wedstrijd tegen HBC deze middag niet werd ingezet om deze opnieuw heel belangrijke wedstrijd, tot een goed einde te brengen.

Voor SJC komende zondag wederom een uitwedstrijd, deze keer tegen Purmersteijn. Een bekende tegenstander die het SJC per definitie moeilijk weet te maken.

Lex Hoogervorst, Ralph van Oosten, Sven Wisselink, Max de Haas, Jordy Groot, Younes Chris Hoogervorst, Sechrouchni (70 Timo Heemskerk), Timo Ruigrok, Rick Brabander, Tom Duindam, Martijn van Trigt (75 Aaron Koeman).