Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC verliest met 0-1 van AFC '34

Klik hier voor de samenvatting van BO Omroep

Trainer IJzendoorn: ‘ik had er 11 kunnen wisselen’
 
‘Er kwamen er elf in aanmerking om in de rust gewisseld te worden. Want feitelijk zag niemand kans om zich, in deze zeer belangrijke wedstrijd, aan de vooraf gemaakte afspraken te houden. Met de ingebrachte wissels werd dit wat beter maar er is verloren en dus is alles toch mislukt’. Dat was de sombere constatering van coach  IJzerman direct na afloop van de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen AFC ’34.
 
Na het beginsignaal werd al snel duidelijk dat het gevaar bij AFC moest komen van de snelle rechter spits. En in de beginfase moest aanvaller Martijn van Trigt verdedigend assistentie verlenen. Tot echte grote kansen kwamen de Alkmaarders nog niet maar de SJC-verdediging moest alle zeilen bijzetten. In de 12e minuut al liep Max de Haas ook nog eens tegen geel aan. Vanuit de bijbehorende vrije schop ontstond een gevaarlijke aanval maar de scherpe voorzet vloog voor langs. Nog niet van deze schrik bekomen volgde een snoeihard schot op de kruising. Pas na een half uur kreeg SJC een eerste corner te nemen maar daar kwam geen resultaat uit.
Aan de andere kant vloog de bal in het net achter Kevin Schelvis maar het vlagsignaal van de grensrechter maakte duidelijk het buitenspel was.
Toch kwam de 0-1 op het scorebord na een succesvolle vlot lopende Alkmaarse aanval. Op de tribune klonk luidruchtig gemopper over het wel erg gemakkelijk geleden balverlies op het middenveld waardoor eigen verdedigers op het verkeerde been werden gezet.
 
En daar lag ogenschijnlijk ook het probleem. SJC zag geen kans om de ruimte direct achter Tom Duindam een degelijke invulling te geven.  Met gevolg dat de spits wat verloren liep en aanspeelmogelijkheden en vlotte combinaties tot een minimum beperkt bleven. Wat over bleef was het rondspelen van de bal in de laatste lijn. Heel soms even nuttig maar het leek te vaak vooral gebrek aan durf.
Even leek Jordy Groot in een goed uitgevoerde counter over links  in een kansrijke positie te komen maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. En ook deze spelhervatting leverde niets op.
Vanuit de dug-out spoorde trainer IJzendoorn zijn spelers aan om elkaar duidelijker te coachen en bij spelhervatting de nodige ‘oorlog’ te maken. Maar daar leek geen gehoor aan te kunnen worden gegeven. Geen enkel maal in die periode kon SJC de AFC-defensie echt aan het wankelen te brengen.
 
Na de rust bracht IJzerman dus 3 nieuwe middenvelders. Timo Ruigrok, Ralph van Oosten en Timo Verweij bleven in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen Frans van Niel, Younes en Puck Postma.
Het bleek wel een verbetering en met name Frans van Niel zag kans om iets meer rust te brengen en meer opbouw mogelijk te maken.  Dat leverde nog geen groot overwicht op maar het resulteerde in meer aanvallende druk met een paar corners en een in buitenspel geproduceerde treffer van Tom Duindam.
De SJC-supporters bleven hun club steunen en lieten zich horen bij de in hun ogen soms wat discutabele beslissingen van de scheidsrechter.
In die periode die volgde drong SJC meer en meer aan.

Er kwamen met nog een ruim kwartier te gaan een 3tal door Frans van Niel genomen corners. Stuk voor stuk heel scherp neergelegd bij de 2e paal en met kunst en vliegwerk kon AFC ’34 een SJC-treffer voorkomen. Even later leek Sven Wisselink, ook al bij een corner, toch succesvol te zijn. Maar ook zijn kopbal vloog over. Waarbij hij overigens ook nog licht geblesseerd raakte. Inmiddels was Tom Duindam vervangen door Rick Brabander en stuurde coach IJzendoorn centrumverdediger Max de Haas naar de punt van de aanval als extra stormram. Jelle van Went kwam intussen Sven Wisselink in de verdediging vervangen. Even leek de jacht op de gelijkmaker zijn nut te hebben. Uiteindelijk hield de AFC-defensie manmoedig stand en moest SJC helaas opnieuw een nederlaag slikken.
Hierdoor verstomde de aanvankelijke euforie rondom het bekertreffen tegen Willem II op donderdag 2 november, enigzins. En stonden over het algemeen de gezichten somber bij de overwegingen over het wel of niet kunnen handhaven op vierde divisieniveau. Maar  de weg is nog lang en eerst is er nog het bekeravontuur tegen Willem II. 3 dagen na het bekertreffen staat op zondag 5 november de wedstrijd tegen JOS Watergraafsmeer op het programma.