Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Motta El Yaakoubi naar SJC

Deze week maakte Moatasim El Yaakoubi de verrassende overstap van Vv Noordwijk naar SJC officieel bekend. De zeer talentvolle Noordwijker speelde vanaf zijn jongste jeugd aan de Duinwetering en maakte op zijn 18e jaar, naar zijn zeggen, een droomdebuut in het vlaggenschip van zijn club. Trainer Kees Zethof, de leermeester die spelers beter kan maken, liet hem al vroeg proeven aan de top van het amateurvoetbal. Maar tot een vaste basisplaats kwam het niet. Zijn inbreng blijft voornamelijk beperkt met invalbeurten. Het vertrek van Zethof en de komst van een nieuwe trainer was aanleiding om over zijn toekomst na te denken. Hij stelde al vast dat er van rivaliteit te weinig sprake was en dat er vanuit de club ook te weinig perspectief werd geboden. En dus koos hij ervoor om de overstap van de Duinwetering naar de Lageweg te gaan maken. Motta, zoals hij wordt genoemd, is een echte middenvelder die zichzelf vooral een nummer 10 vindt. Hij is overigens tweebenig en speelt ook wel hangend op links. Hij is technisch meer dan bijzonder vaardig en tegenstanders worden verrast omdat hij vaak heel kort weg kan draaien. 
 
Natuurlijk kent hij SJC, waar ook zijn zusje al lange tijd voetbalt, als de warme club waar mensen ertoe doen. Motta wil ook bij SJC  er alles aan doen om zich verder te ontwikkelen en zal een bijdrage gaan leveren in het begeleiden en ontwikkelen van jeugdspelers.
Hij studeert op dit moment aan de HALO, de Haagse Academie Lichamelijke Opvoeding waar aan zijn 3e jaar bezig is. En hij is ervan doordrongen dat gericht trainen belangrijk is en naast de veldtrainingen besteed hij ook veel tijd in de gym. 
 
Natuurlijk zal SJC voor Moatasim El Yaakoubi niet het eindstation zijn in zijn voetballoopbaan. Dat beseft ook bestuurslid Technische Zaken Kees Brouwer heel goed.  Kees: ‘We zijn er trots op dat SJC de springplank kan zijn die Motta gaat benutten om de absolute amateurtop te gaan halen. Wij zullen er alles aan doen om hem zo goed als mogelijk te begeleiden zodat hij zijn ambities kan gaan waar maken.’ Na het bericht dat Motta niet zou verlengen bij VV Noordwijk zijn er een aantal clubs interesse gaan tonen in de jonge talentvolle speler, door de warme gesprekken met SJC en de ambities voor komend seizoen is zijn keuze uiteindelijk SJC geworden.
 
Motta is ook positief over de gesprekken met trainer Marcel IJzendoorn. Hij spreekt bewonderend over zijn betrokkenheid, noemt hem een mensen mens en weet zich ook door hem gesteund om de ambities waar te maken.