Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC verwelkomt voor komend seizoen vleugelverdediger Dirk Jan van den Oever

SJC weet zich inmiddels verzekerd van de komst van Dirk-Jan van den Oever per 1 juli 2024. Dan sluit hij aan bij de SJC-selectie van trainer Marcel IJzendoorn om aan de voorbereiding van het komend seizoen te gaan beginnen. 
 
Dirk-Jan is 31 jaar en een meer dan ervaren rechtervleugelverdediger die echter op meer plaatsen inzetbaar kan zijn. Hij komt net als zijn maatje Roy van Leeuwen van FC Rijnvogels. Het betreft hier, zoals uit ons gesprek blijkt, een nuchtere Rijnsburger die veel plezier haalt uit het spelen en trainen van ‘het spelletje’. Zijn sterke eigenschappen zijn volgens hem, en ook volgens trainer Marcel IJzendoorn, zijn sterke mentaliteit, het voor gaan in de strijd en daarmee een voorbeeld willen zijn voor jonge ploeggenoten. De trainer verwacht veel van de ervaren Van den Oever. IJzendoorn weet zich verzekerd van veel ervaring en bewondert hem om zijn inzicht en het coachen van zijn medespelers. Maar vooral omdat hij een grote rol kan spelen in aanvallend opzicht door een verzorgde opbouw. 
 
Dirk Jan van den Oever begon zijn voetballoopbaan bij Rijnsburgse Boys en doorliep daar de jeugdopleiding. Daar maakte hij in 2011 de stap van JO19 naar het tweede elftal. Om in 2013 aan te sluiten bij de eerste selectie van ‘de Uien’. De promotie van de derde naar de tweede divisie was een eerste hoogtepunt. Een tweede kwam er na de overstap in 2018 naar FC Rijnvogels. Daar mocht hij als aanvoerder in 2022 de kampioensschaal in ontvangst nemen. Wat recht gaf op promotie van de hoofdklasse-zaterdag naar de huidige 3e divisie. Dirk Jan : ‘ Voor mij echt een onvergetelijk moment, wat een vreugde, wat een emotie, het was fantastisch.’
 
Dirk-Jan is getrouwd met Chelsey en samen zijn zij de trotse ouders van Noë. Hij werkt in Katwijk bij een vestiging van de PMC-groep. Hij is een psychosomatisch fysiotherapeut. Dirk-Jan met een knipoog: ‘een duur woord voor een behandelaar van stress gerelateerde lichamelijke klachten.’
Van afbouwen van zijn carrière wil hij niets weten. Terug naar 2 keer in de week trainen is wel een bewuste keuze om iets meer bij zijn gezin te kunnen zijn. Maar onder die voorwaarde wil hij vervolgens ook bij SJC de jacht op successen weer gewoon voortzetten.