Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC viert verjaardag aanvankelijk in mineur

Een bijzondere datum: 26-09-2021, een unieke verjaardag. Want dit betekend 101 jaar voetbal in Noordwijk bij SJC.  En daarom verwachtte de club op deze bijzondere dag van het vlaggenschip een bijzondere prestatie. Maar die gewenste prestatie kon helaas niet worden geleverd.  SJC moest deze middag ook in vv Velsen zijn meerdere erkennen. Zowel technisch als tactisch ging het helemaal mis. En dat leek vanaf de tribune alles met het gebrek aan een juiste instelling te maken te hebben.
 
RKvv Velsen begon heel afwachtend  aan de wedstrijd. Trainer-coach Ronald Dooijeweerd legde dat na afloop uit: ‘Wij willen altijd de tegenstander het spel laten maken. Om vervolgens met snelle counters toe te slaan’. Deze middag lukte hen dit ook uitstekend. En SJC bleek hier bereidwillig aan mee te willen werken. De ploeg oogde vanaf het begin onzeker en bleek niet tot veel meer in staat dan de bal risicoloos achteruit te spelen. Het zelfvertrouwen bleek zoek en de al in de 4e minuut gemakkelijk weggeven hoekschop, was kenmerkend.
Velsen bleef dus vooral op eigen helft en zag geen noodzaak om SJC vroegtijdig onder druk te zetten. En desondanks speelde SJC dus vooral ’tikkie terug’ en  kwam slechts een enkele maal in de 16 van de tegenstander. De wedstrijd was nauwelijks boeiend te noemen en de eerst grote kans was voor Ayrton Dol van Velsen. Maar ook hij bakte er gelukkig niks van. Na bijna een half uur spelen viel toch de treffer voor Velsen. Keeper Lex Hoogervorst had weinig mazzel toen de bal via paal en zijn rug over de lijn rolde. De keeper kon zich kort daarop, met een meer dan uitstekende redding, wel positief onderscheiden. Maar de jeugdige doelman moest daarnaast een aantal keren machteloos toezien hoe zijn ploeg verdedigend bleef falen en met het rustsignaal stond er een hatelijke 0-2 op het scorebord.
 
Tijdens de rust roerde zich de mopperende supporters over de instelling en het gedrag van sommige spelers die er de avond tevoren een potje van zouden hebben gemaakt.
Toch kwam de ploeg na de thee ongewijzigd binnen de lijnen. En even leek het erop  dat Velsen met meer pressie tegemoet zou worden getreden. Maar SJC bleef grossieren in persoonlijke fouten en de ploeg uit IJmuiden liep al gauw heel eenvoudig verder uit naar 0-4. Nadat Martijn van Trigt toch nog voor een tegentreffer en dus de 1-4 had gezorgd, wisselde  trainer Marcel IJzendoorn, met nog een kwartier te gaan, diezelfde van Trigt samen met Jelle van Went en Demir Strojill voor Mark Turk, Stan Ruigrok en Sven Wisselink.
Daarna werd de speelwijze opportunistisch en moesten de ballen al van ver in het strafschopgebied van Velsen worden gepompt. Met de 2-4 van Stan Ruigrok kwam er meer hoop en trok Velsen zich nog verder terug. De wedstrijd kreeg zowaar wat spanning en op de tribune kozen de supporters plots luidruchtig de kant van de zwartwitten. En in de 89e minuut viel via een koppende Timo Verweij de 3-4.
SJC hoopte nog even op meer. Herhaaldelijk werden de ballen dus de 16 van Velsen ingepompt en er deden zich een aantal gevaarlijke situaties voor. Maar de stand bleef onveranderd tot de goed  leidende scheidsrechter Oosterlaken voor de laatste keer floot. 
Na afloop teleurstelling alom. SJC had zich vooraf een ander verjaardagsfeestje toe bedacht.
De Velsense trainer Dooijeweerd noemde  de winst van zijn ploeg terecht. Veel SJC-ers dachten daar echter totaal anders over, noemde Velsen een matige ploeg en waren duidelijk in mineur.
 
Maar na enige tijd sloeg de stemming op het buitenterras om en werd 26 september 2021 toch nog een bijzondere dag. Met de muziek van DJ’s Dandy Steenvoorden en Roy Haasnoot en de vocale bijdrage een zingende Joey Haasnoot veranderde stemming. Op het terras werd  toch een verjaardagsfeestje gevierd en toen Desiree van Beelen zich nadrukkelijk  en vooral uitstekend als de Noordwijkse Tina Turner presenteerde was het feest voor de supporters compleet. Maar SJC blijft een voetbalclub en de realiteit eist dat ook kritisch wordt gekeken naar de geleverde prestaties. En dan is de enige conclusie dat de technische staf voor de moeilijke opgave staat om de SJC-selectie  voor te bereiden op een confrontatie aanstaande zondag met Alphense Boys. Daar winst behalen is geen gemakkelijke opgave en extra moeilijk door het surplus aan geblesseerden. Het gemis van o.a. Chris Hoogervorst en Nick Lim kan volgens de deskundigen niet anders worden gecompenseerd dan met een overdosis aan inzet en concentratie.
Hopelijk laat het SJC-vlaggenschip komend weekend daarom niets aan het toeval over en wordt werkelijk alles op alles gezet om in Alphen tot een goed resultaat te komen.

Voor de samenvatting van deze wedstrijd klik hier.