Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC weerstaat HBS opnieuw: 1-0

De woorden van trainer IJzendoorn na afloop waren veelzeggend. Want terwijl hij na afloop de felicitaties in ontvangst nam liet hij weten: ‘Vandaag ben ik weer trots op de jongens. Vorige week zag ik elf eilandjes en daarom schreef ik op het bord, ‘we spelen mét elkaar, we spelen voor elkaar’. Dat werd heel goed begrepen want vandaag stond er een team zoals ik dit graag zie.’
 
Toen scheidsrechter Erik van der Vaart het beginsignaal liet horen, had een behoorlijk aantal toeschouwers een plaatsje ingenomen aan de zonzijde langs het veld. Onder hen veel vv Noordwijksupporters die nieuwsgierig bleken naar de prestaties van hun voormalige vedetten Tjeerd Westdijk, Martijn le Congé en Brayen Bröcker.
En ook zij zagen dat beide ploegen aftastend begonnen en naarmate de minuten verstreken ook allebei wat brutaler werden. HBS had al heel snel zijn eerste corner en daaropvolgend een vrije trap op de punt van de 16.
SJC kreeg een eerste mogelijkheid nadat Mark Turk een counter inleidde door de bal eerst breed achter de opstormende middenvelders te leggen waardoor de dieptebal van Frans van Niel tussen een viertal SJCers in de 16 kon neerkomen. Met helaas nog niet het gewenste resultaat.
 
Vanuit de dug-out liet IJzendoorn nog eens luid roepend weten: ‘SJC, motiveer elkaar’.  De wedstrijd behield een open karakter met als belangrijkste wapenfeiten enkele corners aan beide kanten. HBS ontsnapte na bijna een half uur spelen toen Tom Duindam met een snoeihard schot de lat raakte. En even later opnieuw toen Timo Verweij na een corner zijn kopbal van de lijn zag weggehaald.
Ook HBS kreeg zijn mogelijkheid maar een uitstekende reflex van doelman Hoogervorst voorkwam een zeker lijkende treffer.
 
De ‘strijd‘ was zeker niet oogstrelend maar bleef wel aantrekkelijk vanwege het opportunistische spel wat beide ploegen als uitgangspunt hanteerde. Met veel ballen in drukbezette strafschopgebieden, scrimmages en bijna-kansen.
 
Na de rust 2 ongewijzigde ploegen die het publiek op dezelfde wijze wilde bedienen. Weinig balcirculatie maar vooral de bal snel richting het vijandelijke doel. Dat leverde soms verrassende situaties op. SJC speelde met iets minder schroom en dat leverde een aanval over rechts op. Rechtsback Strojil stoomde op en gaf een fraaie voorzet richting Chris Hoogervorst. De via een verdediger afvallende bal belandde bij Tom Duindam, die met rechts aannam en met links onverbiddelijk raak schoot: 1-0.
HBS-trainer Bas Steffens greep vertwijfeld met 2 handen naar zijn hoofd. Dat deed hij vervolgens nog een keer toen dezelfde Tom Duindam, na balverlies bij HBS, opnieuw kon aanleggen. Maar dit keer verdween de bal net naast.
 
HBS voerde de druk natuurlijk nog meer op. Steffens bracht zijn voorspelbare wissels, ging achter 1 op 1  spelen en stuurde 3 mensen naar de spits. Maar dat resulteerde vervolgens in een 3tal corners voor het op de counter loerende SJC.
In de slotfase kreeg keeper Lex Hoogervorst nog een aantal keren de gelegenheid om zich te onderscheiden in de wedstrijd die hijzelf zijn beste wedstrijd van het seizoen noemde.
 
In de stand kwam geen verandering meer en de heerlijke winst van 3 punten op concurrent HBS werd door spelers en supporters bejubeld. De teleurstelling bij HBS was te begrijpen ook al omdat er in de wedstrijd sprake was van een aantal zogenaamde VAR-momentjes. Die overigens vrij in balans in voor en nadeel van beide ploegen konden worden uitgelegd.
De volgende wedstrijd voor SJC is op zaterdag 16 april in en tegen Velsen. Geen echte hoogvlieger maar zij wonnen wel met duidelijke cijfers van Be Quick 1887. En juist daarom een niet te onderschatten tegenstander. Op 2e paasdag 18 april speelt SJC een uitwedstrijd tegen RKAVV, de ploeg die Alphense Boys wist te verslaan.  Bij elkaar een belangrijke week waarin punten te verdienen zijn. En waarna de balans pas echt serieus kan worden opgemaakt.

Het wedstrijdverslag van deze wedstrijd vindt u hier.