Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC wint een prijs en bekert verder in de halve finale

SJC speelde zaterdag de toch belangrijke wedstrijd in de kwartfinale van de districtsbeker. Winnen betekende niet alleen de halve finale maar ook dat er volgend seizoen kan worden deelgenomen aan ‘de grote KNVB-beker’. Trainer Marcel IJzendoorn had al eerder aangegeven dat hij het zag als ‘een prijs’ die onverwacht te halen was. De aanloop richting deze wedstrijd tegen De Spartaan ’20 uit Rotterdam verliep echter alles behalve rimpelloos. Naast het ontbreken van Martijn van Trigt, die andere verplichtingen had, was er een lange lijst van geblesseerde spelers. Daarbij  de belangrijke basisspelers zoals Timo Ruigrok, Timo Verweij, doelman Lex Hoogervorst, Frans van Niel naast de langgeblesseerde Nick Lim, Tom Duindam en Wesley Haasnoot. Kortom, voor IJzendoorn een puzzel om tegen de zeer gemotiveerde Rotterdamse eersteklasser, een strijdbaar team te formeren.
 
Onder goede omstandigheden maar helaas een matig gevulde tribune, begon SJC met o.a. Ralph van Oosten, Thijs van Donk en Xavi Noltenius in de basis. Op de bank zat reservedoelman Tristan van Weerden en naast hem Sulalman Musa, Justin Mulder en Ferry Warmerdam. Een nog licht geblesseerde Emin Vlasaku, die vorige wedstrijd de strijd geblesseerd moest staken zat er ook  maar zou alleen bij uiterste noodzaak worden ingezet.
 
De Spartaan ’20 betrad het veld met een atletisch ogend team van krachtige stevige kerels. De verwachting dat zij SJC met veel fysiek zouden gaan bestrijden bleek onnodige vrees. SJC bleek strijdlustig, stevig in de duels en bereid voor elkaar te werken. Scheidsrechter Cor van Eiswijk bleek bereid om ‘mannelijk voetbal’ toe te staan. SJC was iets dominanter maar tot echte grote kansen kwam het echter niet. Een van de weinige mogelijkheden kreeg Chris Hoogervorst na ruim 20 minuten. Maar de al dalende voorzet die hem  bereikte bleek te moeilijk om met een stevige kopbal het de Rotterdamse doelman Szeoan-Afele moeilijk te maken. Verder kenmerkte de eerste helft van SJC zich met het ontbreken van vlotlopende combinaties, het hanteren van de verre trap en daarbij een goed lopende buitenspelval bij de Spartaan ’20.
 
In de 2e helft kwam Sulalman Musa een licht geblesseerde Xavi Noltenius vervangen. Verder veranderde er weinig aan het spelbeeld. De verwachting dat SJC zou scoren liep vast op de vraag wie dit dan zou kunnen doen. Vooral omdat bij de door veel tegenstanders gevreesde spelhervattingen, er deze middag niet één op een juiste wijze werd uitgevoerd en dus ook geen kansen opleverden. Een in de 86e minuut nu eens kort genomen  corner ging richting de voor Aaron Koeman ingevallen Ferry Warmerdam. De uitstekende voorzet van dit SJC-talent werd door de inkomende Jelle van Went meedogenloos achter de doelman in het net gekopt: 1-0.


De juichkreten van spelers en supporters waren kenmerkend voor de enorme opluchting die na dit doelpunt zichtbaar was.
 
In de ruim toegevoegde blessuretijd kwam Justin Mulder nog in het veld voor Thijs van Donk. En met de 1-0 voorsprong kwam uiteindelijk ook het eindsignaal. De winst was binnen en het behalen van deze ‘prijs’ werd luidruchtig bejubeld.
Trainer Marcel IJzendoorn, die deze week dus moeite had om een representatief elftal op de been te brengen, zei blij verrast te zijn met dit resultaat. Geconfronteerd met het ontbreken van de vele geblesseerden deed hij een niet tevergeefs beroep op de weinig beschikbare hulpkrachten. Hij noemde de manier waarop de groep de strijd had gestreden een aangename ervaring. Maar uitte direct zijn angst voor de komende competitiewedstrijden omdat hij opnieuw alle beschikbare dragende spelers nodig zal hebben. Alleen heel hard werken zal niet voldoende zijn om ook de laatste weken nog mee te blijven doen in de jacht op topposities.
Zondag weer competitieverplichtingen met een reis naar Haren (Gr) om Be Quick 1887 de winst afhandig te maken.