Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC wint ook van Purmersteijn: 0-2

De opgaande lijn vast houden. Dat was in feite een opdracht aan SJC voor de komende periode en dus ook voor de wedstrijd tegen Purmersteijn. Na het kansenfestival van vorige week was er een optimistische stemming. En in die positieve stemming trok SJC in Purmerend direct al ten aanval. Martijn van Trigt ontsnapte op de vleugel en zijn perfecte voorzet werd een prooi voor Wesley Haasnoot. Met kenmerkende gretigheid joeg hij de bal de touwen in: 0-1.
 
Trainer Marcel IJzendoorn koos deze middag voor Van Niel en Younes op het middenveld en verder de vertrouwde opstelling. Goed nieuws was dat Nick Lim in de dug-out had plaats genomen en dus de komende tijd weer aan spelen toe kan komen. En hij zag dat keeper Lex Hoogervorst na ruim 10 minuten met een uitstekende redding een tegentreffer wist te voorkomen.
SJC bleef de bovenliggende ploeg en Tom Duindam kopte een fraaie vrije trap van Timo Ruigrok net naast. Even later wist de Purmersteijner keeper met een geweldige redding een inzet van Frans van Niel nog maar net uit het doel te ranselen.
 
Na de rust eenzelfde spelbeeld. Waarbij de jeugdige tegenstander, de gemiddelde leeftijd  zou 21 jaar zijn, vermoeid leek te worden. Wat SJC vaker gelegenheid gaf om afstand te nemen. En die afstand kwam er nadat een voorzet van de mee opgekomen Demir Strojil door Tom Duindam met de borst werd gecontroleerd en vervolgens in een doelpunt werd omgezet: 0-2.
De wedstrijd was daarmee gespeeld zeker nadat een ontevreden speler van Purmersteijn door de scheidsrechter op rood werd getrakteerd. Zijn opmerkingen over het handelen van de man in het groen viel in verkeerde aarde. 
Inmiddels was Mark Turk in het veld gebracht om de geblesseerde Younes te vervangen. En in die periode groeide het overwicht van de zwartwitten en er ontwikkelde zich weer een periode vol kansen en kansjes. Zoals een schot over het doel van Mark Turk plus een schot  uit de tweede lijn van Van Niel.. Bovendien kwamen er kansjes voor de beide  verdedigers Jordy Groot en Demir Strojil en natuurlijk ook voor Tom Duindam en Wesley Haasnoot. SJC speelde een goede partij, combineerde waar mogelijk en gunde Purmersteijn ruimte tot aan de 25meterlijn. Daar werden aanvallen opgewacht en verdedigend kwam SJC daarbij nauwelijks in problemen. Problemen waren er wel voor Purmersteijn want de frustraties liepen bij hen soms nogal hoog op en een viertal gele en dus  de eerdere rode kaart waren daarbij de negatieve beloning.
Na 85 minuten kwam Nick Lim zijn opwachting maken en hij verving Timo Ruigrok. De opvallend goed acterende Wesley Haasnoot werd in de eindfase nog vervangen door Xavi Noltinus 
In de absolute slotfase kreeg Purmersteijn nog een penalty te nemen. De tegentreffer leek  aanstaande maar de meer dan uitstekende keeper Lex Hoogervorst ontnam Purmersteijn laconiek dit buitenkansje. De robuuste teenager hield  simpelweg zijn doel schoon. Zodat er gewoon 0-2 op het scorebord bleef staan. Al met al een nuttige en vooral verdiende zege die al in Purmerend  luidruchtig werd gevierd.
 
De volgende competitiewedstrijd is op 31 oktober. Dan wordt er een bezoek gebracht aan het Haagse HBS. Zij wonnen met 0-1 bij Velsen en staan dus met 10 punten uit 7 wedstrijden gelijk met SJC.