Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC wint van de Zouaven: 2-0

Een wedstrijd op het terrein van de Zouaven is voor SJC niet altijd even gemakkelijk geweest. De West-Friesen zijn echter deze competitie nog op zoek naar de juiste manier van spelen. Ook al omdat ze met een zeer jonge ploeg, een groot deel uit de eigen jeugd, gaan proberen om zich in de  4e divisie een vaste plaats te veroveren.
 
De wedstrijd werd gespeeld op het voormalig hoofdveld met een ondergrond van natuurgras. Omdat het omdat het kunstgras van het officiële 1e veld in dusdanig slechte staat verkeerd dat het inmiddels al heel veen blessures opleverde. De heftige regenbuien zorgden echter ook nu niet voor ideale omstandigheden. En naarmate de wedstrijd vorderde zou het voor beide ploegen ook steeds zwaarder worden.
 
SJC, zonder de lichtgeblesseerde Martijn van Trigt en met Frans van Niel weer in de gelederen, probeerde  initiatief te nemen via een gecontroleerd combinatiespel. Maar het ging allemaal niet zo makkelijk. Aanvankelijk zette De Zouaven behoorlijk druk en het bleek dat  SJC in de regenachtige omstandigheden moeite had om de juiste combinaties te vinden. Maar al gauw  trok SJC het spel wat meer naar zich toe en dat resulteerde  in een corner waarbij Mark Turk niet raak wist te koppen. En uiteindelijk kwam, na een aanval uit het boekje, de voorsprong  toch op het scorebord. Het was Chris Hoogervorst die de 0-1 verzilverde nadat een voorzet van Emir Strojil door Tom Duindam panklaar werd gelegd.
 
De omstandigheden bleven dus moeilijk, het regende onophoudelijk en glijpartijen werden eigenlijk kenmerkend. In een korte periode van chaos liep Timo Verweij tegen een gele kaart op en raakte Lex Hoogervorst geblesseerd. Gelukkig bleek dit mee te vallen en kon de zich al warm lopende reserve doelman Willem Beuk weer terug in de dug-out.
De Zouaven voelde in die periode kennelijk dat er misschien  iets te halen viel en zij probeerden de druk te verhogen. De Grootebroekers konden echter niet voorkomen dat SJC de voorsprong nog voor de rust wist uit te breiden. Tom Duindam leek in stelling te worden gebracht maar het was aanvoerder Timo Ruigrok die uiteindelijk beslissend was: 0-2.
 
Na de rust zagen we niet het verwachtte offensief van De Zouaven. Hoewel  de aansluitingstreffer wel degelijk op de loer lag. Want eerst nog  knalde de ploeg uit Grootebroek op de lat en even later kon de bal ternauwernood  door Jordi Groot achter keeper Hoogervorst van de lijn worden gehaald.
Met enige regelmaat wist SJC zich toch onder druk uit te voetballen en er kwamen mogelijkheden, bijvoorbeeld voor Tom Duindam. Maar zijn reputatie als scorende spits bezorgde hem dubbele dekking en hem werd  weinig ruimte geboden.
 
Trainer IJzendoorn wisselde vervolgens  Mark Turk en voor hem kwam Younes. SJC bleef waar mogelijk het vijandelijk doel opzoeken maar moest blijven oppassen omdat De Zouaven speldenprikjes bleef uitdelen; vooral met de lange bal, waarbij de SJC-verdediging steeds weer tijdig wist in te grijpen.
 
Bij een mooie aanval vanuit het middenveld kwam de bal via Frans Van Niel en Timo Ruigrok bij Tom Duindam maar zijn schot werd een prooi voor de Grootenbroekse  keeper. Met nog een kleine 10 minuten kwam Sven Wisselink als verse kracht voor Frans van Niel.
Het dappere ogende slotoffensief van de Zouaven werd door SJC moeiteloos opgevangen. Coach IJzendoorn wisselde vervolgens nog Timo Ruigrok voor Musa Sulaiman en zag daarna hoe zijn ploeg de wedstrijd op ervaring kon uitspelen. Met de 0-2 overwinning als welkom resultaat.
 
Zaterdag is dan de grote dag voor het inmiddels 102 jarige SJC. Dan wordt de verjaardag uitbundig gevierd met voorafgaande aan de feestelijke avond een sportief presentje verpakt in een zaterdagmiddagwedstrijd tegen Alcides.  De ploeg uit Meppel startte de competitie ambitieus en wonnen deze week hun wedstrijd tegen VKW ook met 2-0.