Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

SJC,nog niet in grootse vorm, verliest opnieuw

Klik hier voor de samenvatting van BO Omroep

Vorige week was de conclusie dat SJC het deze competitie niet eenvoudig zou krijgen. Deze week werd dit door de Amsterdamse tegenstander HWV HEDW min of meer bevestigd. De einduitslag mag dan enigzins geflatteerd zijn maar een doelsaldo van 4 voor en elf tegen in 3 wedstrijden mag op 4e divisie niveau ondermaats worden genoemd.

Tropische temperaturen en de noodzakelijke drinkpauzes vormden voor beide teams aanvankelijk geen belemmering om energie te steken in de strijd om de voor beide clubs kostbare punten. Dat resulteerde in een aantrekkelijke beginfase met mogelijkheden voor beide ploegen.Dat leverde eerst een kans op voor WV HEDW. Waarna Demir Strojil niet veel later met zijn keiharde schot de paal trof. Al snel gevolgd door ook een grote kans voor Chris Hoogervorst.

De teams leken gelijkwaardig hoewel SJC goed weg kwam toen Strojil de bal op de doellijn wist weg te koppen. Na ruim een half uur nam SJC de leiding. Een fraaie trefer van Chris Hoogervorst was de keeper te machtig:1-0. WV HEDW  bleef echter het initiatief zoeken, teste Willem Beuk nog een keer maar de volgende echte kans was, na een goed genomen inworp, toch voor Wesley Haasnoot. De beide keepers bleken belangrijk voor hun ploeg en doelman Beuk bracht tot twee keer toe redding. Uiteindelijk viel, vanuit een wel erg gemakkelijk toegekende vrije schop, toch de geijkmaker, 1-1.   En met deze stand kwam het rustsignaal.

Net als vorige week moest het dus in de 2e helft gaan gebeuren. ‘Nu erop en erover’ riep een optimistische supporter vanaf de tribune. Eerst nog weer kansjes over weer. Tot een drinkpauze die werd ingelast met nog 20 minuten te gaan. Dat werkte in het geval van WV HEDW  bijzonder goed want direct leidde hun fraaie counter tot 1-2. En in de 82e minuut werd het ook nog eens 1-3. Een hopeloze opgave dus om dat nog te repareren. En net als tegen Hoogland viel in de slotminuut ook nog eens 1-4. Teleurgestelde gezichten en morrende supporters. Maar de cijfers waren duidelijk en  voor beter resultaat zullen de prestaties beter moeten.

Volgende week hopelijk de kans voor de ploeg van IJjzendoorn om tegen Hollandia in Hoorn zich te revancheren. Meer scoren en minder goals tegen is dus de oplossing maar dat is makkelijker hier neergeschreven dan op het veld uitgevoerd. Toch heeft SJC onder IJzendoorn eerder een matige start weten om te draaien naar een geslaagd seizoen. En dus is enig zeer terughoudend optimisme gerechtvaardigd.