Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Snurkfestijn 2021

‘Moe maar voldaan’. Met deze ontboezeming reageerde de organisatie van het jaarlijkse ‘HIP Snurkfestijn’ na afloop op de bekende vraag: ‘Hoe is het?’. En de organisatie mocht tevreden zijn. Ondanks alle beperkingen die er toch nog wel waren, werd het jaarlijkse SJC Snurkfestijn wederom een geweldig succesvol evenement.

Vanuit de traditie is het Snurkfestijn een tweedaags kinderfeest. Waarbij het ‘op de club’ overnachten een onmisbaar, heel spannend en vermoeiend onderdeel is geworden. Helaas kon dat ‘snurken’ dit jaar niet doorgaan. Maar dat bleek nauwelijks invloed te hebben op het plezier wat de jeugd kon worden geboden.

EK

Het geheel stond dit jaar in het teken van het Europees voetbalkampioenschap. En de acht teams werden daarom vernoemd naar een van de deelnemende landen. Met voetbalwedstrijdjes werden de eerste punten verdient. Maar ook met het maken van een aansprekend spandoek kon goed worden gescoord. Het geheel bestond uit 8 spelrondes waarbij ook een springkussencircuit moest worden afgelegd. Enorme imposante gevaarten beschikbaar gesteld door IJvens BV van Noordwijker Joost Kling.

Penalty Bokaal

Belangrijk onderdeel van het Snurkfestijn is de penaltybokaal. Waarbij de deelnemers vanaf de elf meter een aantal selectiekeepers van SJC moesten verslaan. En ook daar konden punten worden verzameld. Bij de prijsuitreiking die zondag rond 16.00 uur plaats vond, bleek team Duitsland de meeste punten te hebben veroverd en werden dus tot winnaar uitgeroepen. Maar met hen werden alle teams gehuldigd. Het Snurkfestijn was een enorm succes en de organisatie, met hoofdrollen voor o.a. Jochem van der Zalm, John Hoogeveen en Luuk Turk, werd na afloop overladen met complimenten.

Vrijwilligers

Luuk Turk noemde de gezelligheid en de ongelooflijke energie die van de deelnemende teams afstraalde, de hoogtepunten van het tweedaagse evenement. Hij benadrukte echter de belangrijke rol van de ruim 25 vrijwilligers die nodig waren om alles in goede banen te leiden.

Na de laatste traktatie verlieten de deelnemertjes tevreden maar zichtbaar vermoeid het SJC-sportpark. En in het clubhuis werd door de organisatie nog even nagepraat waarbij ‘volgend jaar’ eigenlijk alweer centraal stond.