Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Strijdend SJC moet toch nog een gelijkspel toestaan

Na afloop van de wedstrijd van SJC was er aanvankelijk teleurstelling. Trainer coach Marcel IJzendoorn zat er na het 2-2 gelijke spel duidelijk helemaal doorheen. Want hij had volkomen machteloos moeten toezien hoe aan de bestaande serie tegenslagen er ook deze middag een aantal aan werd toegevoegd. Met als dieptepunt de absolute slotminuut van de wedstrijd. Waarin SJC een overwinning uit de handen glipte en na een 0-2 voorsprong toch genoegen moest nemen met een 2-2 gelijkspel.

Maar de eerlijkheid gebied dat de begrijpelijke teleurstelling van de coach best plaats mag maken voor trots. Want kenners zijn het erover eens dat SJC als team heel veel respect verdient omdat SJC als gevolg van de enorme inzet van zowel de technische staf als de spelersgroep, uiteindelijk veel beter presteert dan iedereen voor mogelijk hield. Daarbij opgemerkt dat iedereen vooraf natuurlijk had getekend voor een gelijkspel tegen BE Quick 1887. Zelfs zonder de enorme personele problemen waarmee de selectie al lange tijd maken heeft. Deze week moesten er opnieuw teleurstellingen worden geïncasseerd toe bleek dat de blessure van Demir Strojill ernstiger is dan aanvankelijk was aangenomen. En vervolgens bleek dat ook Younes, hij liep een gebroken rib op, niet tot spelen van wedstrijden in staat is.

Belangrijke tegenslag was vervolgens deze middag het uitvallen in de 85e minuut van keeper Kevin Schelvis. Bij een miraculeuze redding belandde Kevin bij de paal in de netten en raakte dus hevig geblesseerd. Juist deze middag zat Willem Beuk, na een periode van 8 weken blessureleed, voor het eerst weer bij de selectie. En hij moest plots zijn plek onder de lat innemen toen Kevin Schelvis met een bloedend been strompelend het veld moest verlaten. Later in het ziekenhuis is gebleken dat de ongelukkige Schelvis zijn knieschijf heeft gebroken en een operatie zal moeten ondergaan.

De ervaren doelman Schelvis zag aanvankelijk dat zijn ploeg in de eerste helft ver inzakte en feitelijk het initiatief gaf aan Be Quick 1887. Dat leverde natuurlijk een ogenschijnlijk overwicht op voor de Groningers waardoor verdedigend alle zeilen werden bijgezet. Daarbij verdienden op het middenveld Mark Turk en Ralph van Oosten veel respect voor de maner waarop zij hun taak invulden. En wat te denken van kilometervreters Aron Koeman en Martijn van Trigt. Namen noemen is eigenlijk geheel overbodig want het hele team verdiende vanaf minuut één diep respect voor de geweldige inzet en de goede organisatie.

Ook in de 2e helft bleef er de druk van een aanvallend Be Quick. Maar daarbij ontstond af en toe ook ruimte voor een snelle counter. Na 10 minuten in de 2e helft leverde een onderbroken counter, ruim buitende 16, een vrije trap op voor SJC. Specialist Chris Hoogervorst bediende de mee opgekomen Jelle van Went op maat en deze kopt, bijna identiek aan vorige week, de 0-1 in het net.

Be Quick reageerde direct en met nog meer opportunisme. Maar uit een snelle counter scoorde SJC opnieuw. Jordy Groot dook op links pijlsnel de geboden ruimte in en bediende Martijn van Trigt op maat: 0-2.

Een comfortabele stand maar iedereen begreep dat de wedstrijd hiermee nog niet in het slot was gegooid. Het alles of niets offensief van de thuisclub kon nog wel een periode worden afgeslagen. Maar uiteindelijk viel, kort na het uitvallen van Kevin Schelvis, de 1-2.

De SJC-verdediging kraakte maar stond geen uitgespeelde kansen toe. En helaas viel in de slotminuut een ingepompte bal zomaar verkeerd en had een machteloze Willem Beuk weer het nakijken.

Voor SJC een grote teleurstelling die deze week zal moeten worden verwerkt. Want zondag wacht alweer de belangrijke thuiswedstrijd tegen kampioenskandidaat HBS.

Dat wordt de eerste van nog vijf belangrijke wedstrijden. SJC speelt na HBS nog thuis tegen Hoogeveen en Purmersteijn en uit tegen VOC en Hollandia. Bepaald geen eenvoudig programma maar de inzet is de 15 te behalen punten. De kreet: ‘alles is nog mogelijk’ is dus zeker ook voor dit SJC op zijn plaats.