Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Titanen afsluitingswedstrijd SJC JO8-4

Na de laatste (natuurlijk gewonnen!) competitiewedstrijd tegen v.v. Kagia JO8-1 heeft SJC JO8-4 het voetbalseizoen op een speciale manier afgesloten. Het team kreeg tijdens de training op maandag te horen dat er op woensdag geen training zou zijn maar dat ze een wedstrijd tegen FC Kampioenen zouden gaan spelen!

De trainer vertelde dat FC Kampioenen nog nooit had verloren óf ook maar één tegendoelpunt had moeten incasseren. Dit maakte de jongens erg enthousiast én gemotiveerd om deze wedstrijd te gaan winnen. De volgende dag was het ook op school het gesprek van de dag en werden er door de JO8-4 vedetten plannen gesmeed hoe deze tegenstander wél te verslaan. Iedereen keek met grote spanning uit naar de woensdag.
Eenmaal op het veld en na een aantal keren overschieten kwamen als verrassing de ouders van de jongens het veld op lopen als tegenpartij. Het enthousiasme straalde van beide partijen af.
Zusjes, broertjes, opa’s, oma’s en vele andere fans kwamen allemaal kijken naar deze wedstrijd.

Na de aftrap was het al snel duidelijk dat de ouders zich niet lieten kennen door de op elkaar ingespeelde JO8-4. FC Kampioenen opende dan ook de score. Het ging daarna gedurende de eerste helft gelijk op met kansen voor beide teams. Met nipte voorsprong (5-3) gingen de ouders de rust in. Na een korte pauze stonden de teams klaar voor de tweede helft. Duidelijk was dat de JO8-4 vedetten gebrand waren om de achterstand goed te maken en dit lukte al snel. Zo trokken zij de stand gelijk naar 5 tegen 5. Het werd vervolgens, naarmate de minuten verstreken, spannender en spannender. Zo werd het: 6-5, 7-5 en 8-6 voor de ouders. Maar zoals verwacht hebben de JO8-4 vedetten de wedstrijd in de laatste paar minuten naar zich toe weten te trekken en gingen ze er vandoor met een overwinning van 10 tegen 8.

Na het laatste fluitsignaal sloten we de wedstrijd af met de gebruikelijke penalty’s en wat is er mooier dan als speler een penalty nemen op je eigen moeder ;)
Onder het genot van een patatje in de kantine werden alle spelers van de JO8-4 vervolgens nog in het zonnetje gezet. Om beurten werden ze naar voren op een podium gevraagd voor een persoonlijk praatje van de trainer, een medaille én ingelijste actiefoto van zichzelf. De jongens kregen van hun ouders en teamgenoten daarna een groot applaus en genoten zichtbaar van het moment.

Het competitie voetbal van de JO8-4 is hiermee ten einde gekomen. Wij, trainers en teambegeleiders, bedanken de ouders voor hun de steun en aanmoedigingen. Wij bedanken natuurlijk ook ‘’de jongens" Job, Sven, Artur, Alex, Memphis, Bram, Nick, Justin en Mees voor hun opkomst, inzet en humor.
Op naar een volgend stralend voetbalseizoen!