Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

TOGB-SJC 0-1

SJC met 0-1 winnaar in matige wedstrijd tegen TOGB
 
Het was bepaald geen wedstrijd die nog lang in het geheugen zal blijven. Of het zou moeten gaan om de zeer discutabele rode kaart die Tom Duindam kreeg voorgeschoteld. Misschien ook nog over de winnende treffer kort voor rust van diezelfde Tom Duindam. Koppend gescoord uit een door Timo Ruigrok genomen hoekschop.
 
Op een zonovergoten kunstgrasveld begon SJC in Berkel en Rodenrijs aan het treffen tegen TOGB. Vooraf gezien als een wedstrijd die de smadelijke 2-6 nederlaag in Noordwijk moest doen vergeten. 
De uiteindelijke 0-1 winst, bereikt door als team keihard te werken, was de genoegdoening. Als kijkspel bleef het deze keer ver onder de maat. Maar daar maalde na afloop niemand om.
Beide ploegen creëerden nauwelijks iets. Uw verslaggever had voor notities betreffende de eerste helft dan ook genoeg aan de achterkant van een bierviltje. Het was werkvoetbal van het zuiverste water met nauwelijks vlot lopend aanvalsspel. SJC speelde wat teruggetrokken en TOGB probeerde nadrukkelijk te combineren. Maar de geelzwarten konden daarmee nauwelijks voor gevaar zorgen tegen de goed staande SJC-verdediging. 
 
Hoogtepuntje voor TOGB was een schot van ruim 40 meter dat net naast de paal belandde. Verder ging het om een beperkt aantal corners en vrije trappen. Pas na bijna een half uur zagen we de eerste vlot lopende aanval van SJC. TOGB had duidelijk oog voor de acties van Timo Ruigrok en hij werd steeds weer belaagd. Met pijnlijke ribben, een onwillige knie en een tik op de enkel als gevolg. Naast hem speelden Younes en Sven Wisselink gedreven als altijd. 
Het spel bleef van beide kanten rommelig maar het slot akkoord van SJC in de eerste helft was om door een ringetje te halen. Want kort voorrust nam Timo Ruigrok weer een perfecte corner waarmee Tom Duindam koppend wist te scoren: 0-1. Niet veel later leek SJC tot een doelrijpe kan te komen. Maar onbegrijpelijkerwijs werd er afgefloten. Met als gevolg veel verwarring en een scheidsrechterbal de keeper van TOGB ingeleverd. Later bleek dat een onsportieve TOGB-supporter met een scheidsrechterfluit had afgefloten waardoor iedereen op het verkeerde been werd gezet.
 
Na rust oogde SJC wat beter en voorzichtig werd het spel meer naar voren verplaatst. Maar dat gaf TOGB  tevens wat meer ruimte om ook aanvallend aan te dringen. 
 
Halverwege de tweede helft kwam er bij SJC een wissel waarbij Xavi Noltenius werd vervangen door Chris Hoogervorst. Die direct de aandacht opeiste met enkel gevaarlijk ogende acties. 
In die periode oogde SJC wat beter en Timo Ruigrok en Sven Wisselink kwamen tot aardige combinaties. Vooral de strijdlust bleef enorm en daardoor kon TOGB nauwelijks echte kansen creëren.
Een negatief hoogtepunt was dus de al genoemde rode kaart voor Tom Duindam. Een overtreding, die door Bas Nijhuis zou zijn weggewuifd en bij anderen hooguit geel zou hebben opgeleverd, was in de ogen van de scheidsrechter ver over de schreef. De luide wanhopige protesten deden hem natuurlijk niet van gedachten veranderen. SJC moest dus met 10 man de klus zien te klaren.
 
Niet veel later deed zich voor TOGB een 100% kans voor maar voor open doel werd naast gekopt. Toen ook Martijn van Trigt tegen geel was opgelopen wisselde trainer IJzendoorn opnieuw en bracht voor Van Trigt en Wisselink de wisselspelers Mark Turk en Emin Vllasaku,
 
SJC bleef keihard werken en stond verdedigend behoorlijk sterk. Ondanks het ondertal bleef SJC overeind. TOGB  probeerde wat het kon maar vond geen zwakke plekken in het sterke verdedigende blok. Natuurlijk verdiende het geen schoonheidsprijs maar het resultaat was nu toch even heilig. Nadat er nog bedenkelijk lang werd doorgespeeld klonk drie minuten voor de klok van vier het verlossende eindsignaal. 
at op weg naar de kleedkamer de scheids nog even een rode kaart uitdeelde aan Younes vanwege verkeerd begrepen opmerkingen was een domper. Gelukkig werd de vreugde over de met keihard werken meer dan verdiende overwinning, er niet door beïnvloed.
Woensdagavond ontvangt SJC het Groningse Be Quick 1887. 
Zij wonnen van de Zouaven met 4-0
Een niet te onderschatten tegenstander dus, die er alles aan gaat doen om Hoogeveen van het kampioenschap af te houden. De wedstrijd begint aan de Lageweg om 19.00 uur.