Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Veerkrachtig SJC wint de topper tegen Be Quick 1887

Het doemscenario zoals tegen RKAVV, in korte tijd de wedstrijd volledig  uit handen geven ,kwam SJC supporters weer op het netvlies. Dat was na zo’n kwartier spelen. Toen SJC opnieuw uit het niets  binnen 2 minuten tegen een 0-2 achterstand aan keek. Het zou toch niet!  Maar deze keer bleven  de koppies omhoog en toonde de ploeg van trainer IJzendoorn een enorme veerkracht. Waardoor de zwartwitten tenslotte de winst toch gedecideerd veilig konden stellen.
 
SJC speelde opnieuw met Sven Wisselink in de verdediging op de plek van de geblesseerde Nick Lim. Op de tribune kwamen we Jelle van Went tegen die, na enkele weken terug heel voorzichtig de training  te hebben hervat, nu toch weer erg last heeft van zijn liesblessure. Zijn terugkeer is daarom eveneens voorlopig niet te verwachten. Daarnaast ontbrak ook Wesley Haasnoot die een buikspierblessure zou hebben. In de basis stond wel de volledig herstelde Frans van Niel en als verdedigende middenvelder  Younes.
 
Het eerste kwartier was feitelijk voor beide ploegen voorzichtig aftasten. SJC kreeg de eerste mogelijkheid maar het schot van Chris Hoogervorst werd door keeper Robert Smit gepareerd.
Kort daarop een makkelijk gegeven vrije trap voor Be Quick. De indraaiende bal kwam op het hoofd van Djarni Leidelmeijer die in de verre hoek  raak kopte: 0-1. En vervolgens nog  geen 2 minuten later   via Groninger Han van Dijk 0-2. Waarbij de SJC-verdediging kinderlijk uit elkaar werd gespeeld.
 
De wedstrijd bleek echter nog niet gespeeld want SJC rechtte de rug en wist zich te herpakken. De aansluitingstreffer kwam op naam van Tom Duindam die doelman Smit wist te verschalken nadat de rebound bij een schot van Martijn van Trigt hem voor de voeten kwam: 1-2.
Natuurlijk werd ook keeper Lex Hoogervorst af en toe getest maar met zijn stevige vuisten hield hij verder de bal uit zijn doel.
SJC rook kansen en legde nog meer nadruk op de aanval. En Be Quick oogde opeens zeer onzeker. Slordig balverlies van hun kant bracht een gretige Martijn van Trigt in stelling. Zijn schot werd eerst nog tot corner verwerkt maar uit de hoekschop van Chris Hoogervorst kwam de bal via Tom Duindam tenslotte bij Timo Ruigrok, die de verdiende gelijkmaker liet aantekenen: 2-2.
 
Na rust direct een grote kans voor opnieuw Duindam  maar die kon door Smit nog worden gestopt.  Daartoe zag hij geen kans bij een corner van opnieuw Chris Hoogervorst. De indraaiende bal werd door Timo Ruigrok met het hoofd langs de graaiende doelman Smit gewerkt: 3-2.
Be Quick 1887 bleek aangeslagen en  SJC speelde een gewonnen wedstrijd. In de slotfase kreeg ook Chris Hoogervorst zijn welverdiende beloning. Jordy Groot gaf op verzoek van Hoogervorst met zijn chocoladebeen een bal richting Hoogervorst. Die met de rug naar het doel en zonder zich te bedenken, de bal achterover kopend, met een lob over de op hem toestormende  keeper in het doel werkte: 4-2.  
Met de gebruikelijke wissels en een weloverwogen speelwijze stelde SJC in de slotfase de verdiende winst volledig veilig. Het opendoekje vanaf de tribune  gaf de tevredenheid van de aanwezige toeschouwers duidelijk aan. Het ‘Strijd, Passie en Vriendschap’ werd deze middag weer eens ouderwets in praktijk gebracht.
 
Na het verrassende verlies van koploper RKAVV tegen rode lantaarndrager VKW en het gevoelige verlies van Westlandia tegen het bezoekende Hoogeveen is de ranglijst weer opgeschut. SJC bezet nu de derde plaats met 3 punten achterstand op HBS en 2 punten achterstand op RKAVV.
Op 13 november gaat SJC op bezoek bij de koploper in Den Haag. Het  goed georganiseerde en zeer ambitieuze HBS Craeyenhout heeft een bijzonder sterke selectie en heeft zijn laatste 3 wedstrijden ogenschijnlijk simpel gewonnen. Natuurlijk gaat SJC voor de volle winst maar een gelijkspel lijkt volgens ‘de deskundigen’ al een goed resultaat te zullen zijn.

Voor de samenvatting van Bo Omroep klik hier