Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Verlies in Velsen

Rkvv Velsen roept SJC een halt toe.

SJC wilde graag mee doen om de prijzen in de hoofdklasse A. En met enorme reeks van goede prestaties kwam daar nadrukkelijk zicht op. Met het Paasweekend voor de deur kwam de druk erop. En mogelijk was het die druk die een rol heeft gespeeld in de wedstrijd tegen de rkvv Velsen.
 
De uiteindelijke 0-2 nederlaag kwam nogal hard aan maar met nog 8 wedstrijden te gaan is de competitie nog zeker niet gespeeld. De wedstrijd op maandag tegen RKAVV biedt misschien de mogelijkheden om terug te komen in de race. Want SJC liet het zeker niet afweten maar deze middag verliep bepaald niet als vooraf werd verwacht.
In Velsen bleek in de openingsfase dat er 2 ploegen in het veld stonden die de aanval niet schuwden. Het eerste kwartier waren er kansen over en weer maar na ruim een kwartier opende Velsen de score: 1-0.
Een tegenslag die manmoedig leek te worden geïncasseerd en SJC ging door waar het mee begonnen was. Met druk naar voren en enkele mogelijkheden voor Tom Duindam, Mark Turk en Frans van Niel leek SJC zeker niet kansloos te zijn, maar in de absolute slotfase van de eerste help ging het mis. Onzorgvuldig verdedigen lag aan de basis van de zeer ongewenste tweede tegentreffer: 2-0.
 
Het leek allemaal in de 2e helft nog recht gezet te kunnen worden. En SJC verdiende eigenlijk wel een tegentreffer. Maar die kwam er niet. Ook niet toen coach IJzendoorn  de te verwachten wissels inbracht.  Met aanvaller Wesley Haasnoot voor middenvelder Mark Turk en in de slotfase Sven Wisselink voor Frans van Niel moest met opportunisme kansen worden afgedwongen. Maar SJC zag geen kans de stugge Velsenaren het echt moeilijk te maken. En dus kwam het laatste fluitsignaal met de hatelijke 2-0 nog steeds op het scorebord.
2e paasdag speelt SJC dus tegen RKAVV in Voorburg. Opnieuw een loodzware wedstrijd tegen een tegenstander die zaterdag in hun wedstrijd tegen Alcides met 2-4 aan het langste eind trokken.
SJC zal zich dus kans moeten zien om zich te herpakken. En ze zullen er alles aan moeten doen om de winst mee naar Noordwijk te nemen.
Om daarna de balans op te kunnen maken hoe het seizoen succesvol kan worden voortgezet. Volgens trouwe supporters is gezien het spel is optimisme nog zeker gerechtvaardigd.