Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Verslag Alphense Boys - SJC

Tegenvallend gelijkspel tegen Alphense Boys

Radioverslaggever Sjaak Verkade hoorden we op de tribune met overslaande stem gewag doen van een unieke prestatie. ’Voor de poorten van de hel sleept SJC hier een gelijkspel in de wacht. En met een doelpunt uit het boekje’, aldus kregen ook de luisteraars in Noordwijk te horen.

 Het werd daar in Alphen een opzienbarende wedstrijd van de zwartwitten. Na tegenvallers in de eerste helft en een kickstart in de tweede helft stond SJC drie kwartier tegen de hatelijke 3-2 achterstand aan te kijken. Dus leek het resultaat van de met veel optimisme tegemoet geziene wedstrijd tegen Alphense Boys, uiteindelijk nog aanvaardbaar. Maar nadat een warme douche alle kou had verdreven bleek dat er toch ook sprake van onvrede was.

SJC had zich in de voorbereiding op de 2e competitiehelft van zijn goede kant laten zien. Daarbij gaven de wedstrijden tegen FC Lisse plus die tijdens het trainingskamp tegen JOS/Watergraafsmeer voor trainer Marcel IJzendoorn reden om optimistisch te zijn. En na de snelle 0-1 van steunpilaar Frans van Niel leek het een vrolijke middag te gaan worden. IJzendoorn: ’Die snelle voorsprong  zag ik als beloning voor onze trainingsprestaties van de afgelopen periode. Want we waren gewoon goed aan de bal en de instelling was harstikke goed.’ 

 Onverwacht zagen de meegereisde supporters dat het na die snelle voorsprong toch nog snel mis ging. Alphense Boys maakte met een fraaie treffer gelijk als gevolg van de aanvallende instelling van SJC.  Omdat in een onbewaakt moment de restverdediging niet 100 % was. De 1-1 was een echte tegenvaller.

 Alphense Boys trainer Remco Tuinenburg had in een vooraf gepubliceerde analyse  duidelijk gemaakt dat Alphense Boys vooral het eerste half uur dominant wilde spelen. En hij dacht dat SJC daardoor verdedigend kwetsbaar zou zijn. Die verdedigende kwetsbaarheid bleek na ruim een kwartier want de gelijkmakende 1-1 toonde dit duidelijk aan. Toch leek er nog geen vuiltje aan de lucht maar een 2e tegenvaller diende zich aan. Misgrijpen van doelman Hoogervorst zorgde voor een onverwachte 1-2.

 Toch bleek SJC zich te willen herpakken en probeerde het Alphense Boys met inzet en gedegen combinaties moeilijk te maken. Dat bracht niet het gewenste resultaat en dus moest de rust worden gebruikt om even de puntjes op de i te zetten. Dat werd echter een moeilijk verhaal toen in de 44e minuut het plots ook nog 3-1 werd. 

 SJC kwam toch zeer gemotiveerd terug in het veld. De ploeg straalde een goede instelling uit en bleek scherper in de duels. De aansluitingstreffer kwam er snel, het werd via Younes: 3-2. 

Dat leek het sein voor de overrompeling. Maar de gelijkmaker liet maar op zich wachten. En omdat Alphense Boys ook niet werkeloos toezag werden de zwartwitten zichtbaar ongeduldiger. 

Maar zoals in de aanhef al omschreven viel de gelijkmaker dus uiteindelijk wel. Het was Timo Ruigrok die met zijn specialiteit toe wist te slaan. Zijn vrije trap vanaf zo’n 22 meter krulde fraai in de touwen: 3-3. 

Na de wedstrijd was trainer Marcel IJzendoorn natuurlijk teleurgesteld. Maar hij nuanceerde het verloop van de wedstrijd. IJzendoorn: de ploeg knokte zich toch geweldig terug. Want natuurlijk zaten we in de rust aanvankelijk met gebogen hoofd. Maar we begonnen uiterst gedreven aan de 2ehelft en bij vlagen speelden we uitstekend voetbal. Natuurlijk waren er die paar momenten waarbij het beter had gekund. En ik heb de overtuiging dat, als we die 3-1 hadden weten te voorkomen, we er na rust nog wel 3 0f 4 hadden kunnen maken.’

Volgende week komt Rohda Raalte  op bezoek aan de Lageweg. Zij wonnen met maar liefst 5-1 van Alcides. Een duidelijke waarschuwing voor SJC dat het ook hier gaat om een tegenstander die niet kan worden onderschat.