Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

verslag SJC - Alph. Boys

Teamprestatie van SJC levert winst op tegen Alphense Boys

Een duidelijke en zeer verdiende overwinning voor SJC in de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De vaste supporters werden getrakteerd op een heerlijk resultaat van een goed functionerend collectief. Want de winst was duidelijk het gevolg van een teamprestatie, zo  benadrukte na afloop ook trainer Marcel IJzendoorn.
 
Op de feitelijk vreemde zaterdagmiddag, met de wedstrijd  Noordwijk tegen Katwijk als concurrent, bleek er, na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jelle Besselsen  behoorlijk belangstelling voor de seizoensopening van de zwartwitten tegen Alphense Boys.  SJC begon in een 4-3-3  opstelling maar bleek in de loop van de wedstrijd heel creatief om te gaan met het invullen van de veldverdeling. De eerste doelpoging  kwam via  linksback Demir Strojil maar zijn inzet ging voorlangs.
 
Na een kwartier spelen kreeg Alphense Boys de eerste echte mogelijkheid omdat er door de zwartwitten in de as fel maar tevergeefs werd doorgejaagd waardoor Stipthout  voor Alphense Boys in kansrijke positie kon komen. Zijn inzet kon tot corner worden verwerkt zodat de stand 0-0 bleef.
 
Langzaam veroverde SJC zich een meerderheid met in de 21e minuut een uitgespeelde kans, die niet kon worden verzilverd. Met kort daarop ook mogelijkheden voor Martijn van Trigt en de opgekomen Nick Lim maar ook dat leverde nog niets op.  De SJC-supporters schrokken toen keeper Hoogervorst leek mis te tasten. Maar zij konden even later alweer opgelucht adem halen toen dezelfde Hoogervorst een door het middenveld te gemakkelijk weggeven mogelijkheid resoluut onschadelijke maakte. En in de 35e minuut was het plots raak. Een zeer goed opgezette aanval kwam via  diverse voorwaartsen uiteindelijk bij  Wesley Haasnoot  die werkelijk bijzonder fraai wist af te ronden: 1-0. Dit bleek voor Alphense Boys al de genadeslag. Er lustig op los combinerend bleef SJC de druk op het doel van Alphense Boys opvoeren. Met als resultaat in 43e minuut een fantastische uitgespeelde aanval, die Tom Duindam al even fraai wist af te ronden:2-0. En nog voor het rustsignaal was het opnieuw Duindam die de 3-0 op het nog niet aanwezige digitale scorebord liet noteren.
 
Na rust veranderde er nauwelijks iets. Van een verwacht heftig Alphens offensief was geen sprake. Slechts een verdwaalde corner ging vooraf aan een serie mogelijkheden voor SJC.  Eerst was Chris Hoogervorst kansrijk en even later, er was inmiddels ruim een uur gespeeld, werd Duindam weer in stelling gebracht. Trainer IJzendoorn bleef niet in zijn dug-out maar bleef aan de zijlijn druk coachen. Met Musa Sulaiman voor Martijn van Trigt leek de coach te willen consolideren. De referee wuifde vervolgens een zeker lijkende strafschop voor SJC weg en trad nauwelijks op toen Jelle Hak  vervelend doorliep op SJC-keeper Hoogervorst. Inmiddels had SJC geen kind meer aan de ploeg uit Alphen. Maar liet zich in de 85e minuut plots wel verrassen: 3-1.
SJC herpakte zich direct, werd weer dominant en Alphense Boys had geluk dat een inzet in de kluts naast het doel verdween. Maar dat was uitstel van executie. En nadat scheidsrechter Besselsen in de absolute slotfase, onterecht de hoofdrol wilde door geheel onnodig zowel keeper Hoogervorst als trainer IJzendoorn op geel te trakteren, was het uitblinker en beste man van het veld Timo Verweij die op de paal knalde. Vervolgens verzilverde Sulaiman de rebound met een geweldig schot: 4-1. Dat was ook de einduitslag hoewel het meer dan jammer was het dat een nagenoeg perfecte lob van Mark Turk niet onder maar tegen de lat viel.

Volgende week zondag heeft SC de verre uitwedstrijd tegen Rhoda Raalte. Geen gemakkelijke opgave om de drie punten mee terug naar Noordwijk te nemen. Maar als het collectief gehandhaafd blijft is een goed resultaat zeker mogelijk.

Klik hier voor het videoverslag van deze wedstrijd.