Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Wedstrijd verslag Rohda Raalte - SJC

Op de website van Rohda Raalte blikte men voorafgaande aan de wedstrijd tegen SJC nog even terug naar 2016. Toen SJC-promotie naar de hoofdklasse bewerkstelligde ten koste van Rohda dat toen moest degraderen. ’We hebben nog een appeltje te schillen’, was de conclusie. Maar SJC wilde zich daar niet zomaar voor lenen en begon met overtuiging aan de strijd in Raalte.

Met de inmiddels vertrouwde hoofdmacht waarin Mark Turk weer zijn rol mocht vervullen. De zwartwitten begonnen goed, kregen in de 11e minuut hun tweede corner. Zo’n befaamde spelhervatting die altijd voor mogelijkheden zorgt. En deze keer was het de gretige Wesley Haasnoot die raak kopte: 0-1. En even, nou ja even, 2 minuten later was het al 0-2 omdat Tom Duindam een voorzet van Demir Strojil beheerst verzilverde. Rohda oogde wankel en het wachten was op treffer nummer 3. Die liet dan ook niet lang op zich wachten. Tom Duindam leek met een meer dan fraaie omhaal te scoren maar dit werd met een hand voorkomen. De terechte strafschop werd door specialist Timo Ruigrok beheerst benut: 0-3. De wedstrijd leek in de tas en het wachten was feitelijk op meer. Maar tot het rustsignaal werd er niet meer gescoord. Het donderde in de rust in de kleedkamer van Rohda en in de 2e helft stond er een meer dan gemotiveerde ploeg. Die heel opportunistische en zonder schroom op jacht ging naar treffers. En binnen 10 minuten was het raak. Een getergde Deniz Sabas haalde zijn gram en gaf Lex Hoogervorst het nakijken: 1-3.

Hierna ontspon zich een aantrekkelijke strijd met twee ploegen die wilde scoren. Doordat Rohda va banque speelde kreeg SJC ruimte En aan beide kanten dienden zich mogelijkheden aan. Tom Duindam, die na afloop opmerkte dat hij er wel 5 in had moeten trappen, kopte naar ruim een uur, geheel vrijstaand, langs de verkeerde kant van de paal. Mark Turk zag een fraai afstandsschot nog juist gepareerd door de keeper. Aan de andere kant zwijnde keeper Lex Hoogervorst met een schot op de paal. Kortom, een 2e helft die bol stond van gemiste mogelijkheden. Waarbij SJC na ruim 90 minuten uiteindelijk toch wel verdient met die 1-3 aan het langste eind trok. De 3 zeer welkome winstpunten konden mee terug naar Noordwijk. Zondag speelt SJC thuis tegen Westlandia die samen met SJC en HBS op de ranglijst een ongeslagen status laten zien. Bepaald een zeer zware tegenstander die na degradatie uit de 3e divisie nadrukkelijk de doelstelling heeft om snel weer te promoveren. En dus alles uit de kast zal halen om SJC te verslaan.