Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Welkome winst op Alcides

Het werd een speciale wedstrijd op de speciale dag waarop SJC na 2 jaar vertraging eindelijk de belofte van een jubileumclubfestijn voor eigen leden kon inlossen. En op de volgepakte tribune zagen de supporters dat ook mannen van coach Marcel IJzendoorn er een speciale dag van maakte. De uiteindelijke 3-0 overwinning maakte de feestvreugde dan ook compleet.

Toen scheidsrechter Rob Wassink uit Hoofddorp het beginsignaal liet horen lag het kort daarvoor door Erwin Beltman gesproeide hoofdveld te glinsteren in het zonlicht. Beide ploegen stroopten de mouwen op en wilden direct al een overwicht forceren dat resulteerde in pogingen over en weer met al snel een aantal vrije trappen als gevolg.  SJC speelde met Martijn van Trigt in de spits omdat Tom Duindam ontbrak daar hij te gast was op de bruiloft van zijn zus.

De beide ploegen streden voor wat zij waard waren en scheidsrechter Wassink  hield het dan ook kort; toch liet het spel doorgaan daar waar het kon. Vanuit een vlot lopende aanval  kwam de bal  na 7 minuten voor de voeten van Wesley Haasnoot. Op de hem bekende wijze tekende hij, na bij een snelle uitval in stelling te zijn gebracht door Chris Hoogervorst, met een uiterst geraffineerd diagonaal schot voor de openingstreffer: 1-0

De wedstrijd ging vervolgens weer gelijk op waarbij er mogelijkheden kwamen voor Martijn van Trigt en Chris Hoogervorst. In die periode onderscheidde Timo Ruigrok zich door zo nodig rust te brengen door het effectief in de ploeg houden van de bal.

Martijn van Trigt leek in de 23e minuut te kunnen scoren maar zijn inzet kon door keeper Xander Jager van Alcides tot corner worden verwerkt. Na ruim 25 minuten blesseerde Nick Lim zich bij een actie in de middencirkel. Hij moest worden vervangen en IJzendoorn bracht Emin Vllasaku. Er volgde een niet onaantrekkelijke fase waarna op slag van rust Van Trigt vrij voor het doel kwam maar helaas over kopte. In de slotminuut kreeg SJC nog een corner waarbij, vanaf de tribune te zien, er verdedigend hands werd gemaakt. Maar de smeekbede om een strafschop werd niet gehonoreerd.

Na de rust eigenlijk eenzelfde spelbeeld. Al in de 53e minuut was er geel voor Tanamal die een doorgebroken Mark Turk onreglementair afstopte.
Toen Alcides vervolgens duidelijk zichtbaar probeerde door te drukken viel de voor SJC zeer welkome 2-0. Het was Martijn van Trigt die in de diepte werd gevonden door Timo Ruigrok die eerst verdediger Jager en vervolgens keeper Jager in de luren wist te leggen.

Bij Alcides koos men voor wat omzettingen en even kwam SJC opnieuw onder druk. Een attente Frans van Niel zag zijn kans toen keeper de Jager wat ver voor zijn doel zijn verdediging wilde ondersteunen. Na een succesvolle onderschepping produceerde Van Niel een prachtige lob die helaas juist over het doel vloog. Met nog een kwartier te gaan werd Frans van Niel vervangen door Younes. En met nog  5 minuten op de klok wisselde  Marcel IJzendoorn  Martijn van Trigt en Timo Ruigrok voor Sven Wisselink en Aaron Koeman.
De verse krachten brachten wat nieuw elan en Alcides moest vaker verder terug. Een uitbraak van SJC bracht de bal bij de snelle Aaron Koeman die vanaf de zijkant Sven Wisselink wist te vinden. Zijn inzet belande op de paal maar een attente Wesley Haasnoot bepaalde de eindstand: 3-0.

De welkome  overwinning was een feestelijke kers op de taart. In de fonkelnieuwe SJC-kantine ontstond langzaam maar zeker het grote feest. Daarbij werden vrijwilligers Henny Hoogervorst en Piet Alders onderscheiden met het benoemen tot lid van verdienste van SJC. De in grote getale opgekomen  leden en supporters maakten er met elkaar een geweldig feest van.

Komend weekend is er weer de gewone competitieverplichting. SJC maakt dan de verre reis van 215 km  naar het Drentse Westerbork om VWK te bestrijden. Zij verloren deze week met 8-2 van Hoogeveen. Maar dat betekend zeker niet dat er  ook door SJC eenvoudig gewonnen kan worden.

Het wedstrijdverslag ziet u door hier op te klikken.