Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Welkome winst van SJC op Hoogland

Klik hier voor de samenvatting van Bollenstreek Omroep.

Het tumultueuze einde van de wedstrijd tegen Hoogland gaf nadrukkelijk aan hoeveel waarde beide ploegen gaven aan de uitslag van het treffen. Want beiden konden de volle winst goed gebruiken om een betere plek op de ranglijst in te kunnen nemen. Vooraf waren de supporters er niet gerust op want de uitwedstrijd werd, in beleving van meereisde fans, kansloos verloren.

Voordat scheidsrechter Thomas Groenendijk aan pupil van de week Jesse gelegenheid gaf het eerste doelpunt te scoren, werd er een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het overlijden van Leen van der Zalm. De oud-eerste elftalspeler van de jaren tachtig, overleed deze week na een kort ziekbed en zal woensdag worden gecremeerd.

Na het beginsignaal liet SJC direct al zien dat er een weloverwogen strijdplan was afgesproken; met de linies kort op elkaar en het elkaar durven vinden in de kleine ruimten. En op de juiste momenten kiezen voor de diep gespeelde bal. Al na 3 minuten bracht dit het gewenste succes. Timo Ruigrok gaf de diepe bal, Chris Hoogervorst won het kopduel en zocht Wesley Haasnoot en de spits rondde doeltreffend af: 1-0.

Na deze vroege voorsprong ging SJC op jacht naar meer. De zwartwitten domineerde het middenveld, bleven heel compact de weg naar voren zoeken en bleven verdedigend rechtovereind. Pas na een kwartier noteerden we een eerste schot van Hoogland op het doel van keeper Kevin Schelvis. Maar erg indrukwekkend was ook deze poging niet. Na 20 minuten kwam er zelfs een periode van prijsschieten en het mag een wonder heten dat een tweede treffer niet kon worden verzilverd.

Ook de diverse spelhervattingen brachten geen succes. In het laatste kwartier voor de rust kreeg SJC een viertal corners en enkele vrije schoppen maar het leverde geen doelpunt op. SJC ontsnapte overigens in de 42e minuut toen Enzio Clark een niet te missen kans leek te krijgen.

Maar het was de terugsprintende Max de Haas die, in uiterste poging, zich nog juist in de baan van het schot wist te werpen en daarmee de treffer kon voorkomen.

Na de rust leek SJC op dezelfde voet door te willen gaan. Trainer Raymond Prins bleek echter zijn eerste aanpassingen te hebben doorgevoerd waardoor het combineren wat minder makkelijk ging.

Maar de druk op het Hooglandse doel bleef er voorlopig nog wel en een inzet van Wesley Haasnoot teisterde de dwarsligger.

In de 53e minuut moest Frans van Niel noodgedwongen het veld verlaten en dat bracht een verandering op het middenveld te weeg. Ook als gevolg van de keuze van trainer Prins om achterin 1 op 1 te gaan spelen.

Mark Turk liet zich volop gelden met goede ingrepen en prima voortzettingen. En verdedigend bleef SJC daarbij prima overeind. Ook nadat Hoogland in het laatste kwartier nog nadrukkelijker alles of niets durfde spelen. Met de inbreng van de nodige Hooglandse wisselspelers kwam SJC iets meer onder druk te staan en daarbij kreeg Sven Wisselink last van een blessure. Jelle van Went kwam hem vervangen. De laatste 10 minuten kwam ook de jonge Timo Heemskerk in het veld als vervanger voor aanvoerder Timo Ruigrok.

Kort voor tijd kreeg Tom Duindam nog een behoorlijke mogelijkheid maar ook die kon niet worden omgezet in een doelpunt. Hoogland speelde inmiddels met keeper Sebastiaan Bruins als middenvelder die vanaf de zijkant de voorzetten ging verzorgen. En de lange doelman kwam daarbij plots in een moeilijk parket omdat hij balverlies leed rond de middenlijn. Knullig ogend doordekken werd gevolgd door een grove moedwillige overtreding op Jordy Groot. Het onvermijdelijke rood veroorzaakte nogal wat commotie maar uiteindelijk werd de wedstijd hervat met centrale verdediger Voorwald als keeper omdat de wisselspelers al waren opgebruikt. Met nog wat mogelijkheden voor SJC kwam er een eind aan de wedstrijd die voor SJC de winst maar voor beide teams ook te veel gele kaarten opleverden.