Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Westlandia is SJC de baas: 2-4

 
De diverse media kondigde het aan als een confrontatie tussen 2 koplopers. De realiteit is natuurlijk dat het slechts om een wedstrijd ging tussen 2 ongeslagen ploegen in een competitie die slechts 2 voetbalweekenden oud is. Westlandia was deze keer te gast bij SJC op de fonkelnieuwe accommodatie aan de Lageweg. 
 
Direct nadat scheidsrechter Frank Meeuwenoord het beginsignaal had gegeven maakte Westlandia  de zwartwitten duidelijk dat men naar Noordwijk was gekomen met maar 1 doel, de 3 punten mee naar Naaldwijk nemen. SJC werd onder druk gezet en dat resulteerde binnen 6 minuten in een drietal corners voor de ploeg uit Naaldwijk.
De westlanders gunde SJC nauwelijks ruimte, schoven met hun spelers ogenschijnlijk gemakkelijk door de linies naar voren en toonden zich technisch meer dan bekwaam. 
Toch kreeg Tom Duindam al na 8 minuten de eerste grote mogelijkheid voor SJC. Keeper Van Leeuwen kon zijn been er juist tegenaan brengen en Chris Hoogervorst zag geen kans rebound alsnog te verzilveren. Aan de overzijde kreeg Westlandia een vrije trap te nemen. Roeleveld vond  Zion Valies, die de bal op zijn hoofd liet schampen  en keeper Hoogervorst het nakijken gaf: 0-1
 
SJC -coach Marcel IJzendoorn drong bij zijn ploeg aan vooral meer op te schuiven richting de vijandelijke helft. En dat gaf resultaat want plots was het gedaan met de Westlandse druk. En vanuit een door Timo Ruigrok genomen corner kon Tom Duindam raak koppen: 1-1. Plots was het weer een echte wedstrijd en was er van Westlandse druk nauwelijks sprake meer. SJC kreeg in korte tijd 2 vrije trappen en een corner te nemen maar dat leverde geen doelpunten op. Direct daarop ranselde keeper Lex Hoogervorst met zijn stevige vuisten een gevaarlijke Westlandse vrije trap terug het veld in.
 
SJC kreeg mogelijkheden voor onder ander Demir Strojil en Wesley Haasnoot en moest daarnaast veel irritante Westlandse acties accepteren. Daarmee stevende de wedstrijd op het rustsignaal af. 
 
Er kwam nog wel een hele grote mogelijkheid voor SJC om op voorsprong te komen en de wedstrijd definitief te laten kantelen. Maar Tom Duindam bleek helaas niet in staat om deze unieke kans in het verlossende doelpunt om te zetten.
 
Na de thee leken beide ploegen opnieuw geduldig op zoek te willen naar een juiste strijdwijze. Het eerste kwartier leek er daarbij voor SJC geen vuiltje aan de lucht maar vervolgens werd  de ploeg onrustiger. Ongeconcentreerd uitverdedigen zorgde voor een echte ommekeer want Van der Zalm  bracht Westlandia toch weer aan de leiding: 1-2. En 3 minuten later was het bovendien alweer 1-3. Opnieuw als gevolg van onbegrijpelijk matig verdedigen.
 
SJC  probeerde de wedstrijd wel weer in handen te nemen, zocht  begrijpelijkerwijs de aanval en moest toezien hoe een snoeihard schot van Mark Turk op de lat terecht kwam. 
De wedstrijd  was gespeeld toen Westlandia met een venijnige counter de SJC-verdediging opnieuw het nakijken gaf. Via Van Uunen werd het 1-4.
Trainer IJzendoorn wisselde direct 4 spelers. Emin Vlasaku, Aron Koeman, Thijs van Donk en Musa Sulaiman mochten, zo leek het,  mee gaan vechten tegen de bierkaai. Zij zorgden echter direct voor een aantal gevaarlijk ogende aanvallende acties en uit een daarvan scoorde Tom Duindam de 2-4. 
Even kwam er een vleugje hoop in de ploeg maar dichter bij  het eindsignaal werd de strijd steeds rommeliger. Ook al omdat Westlandia begrijpelijkerwijs alle snelheid uit de wedstrijd probeerde te halen. En zij konden  de armen heffen toen de scheids het eindsignaal gaf. 
De confrontatie tussen 2 koplopers eindigde dus in het voordeel van Westlandia. De Westlandse ploeg wil, zo lezen we  in diverse publicaties, snel terug naar de 3e divisie en ziet de noodzaak om de ontwikkeling van hun selectie daartoe snel naar een hoger plan te tillen. En van de spelersgroep wordt daarom verwacht daarvoor minstens 3 keer per week te komen trainen. 
 
Volgende week reist SJC af naar Grootebroek om daar de Zouaven te bestrijden. Zij speelden deze week gelijk tegen Alcides en ook voor SJC geldt dat dit een moeilijk te nemen hobbel kan zijn.

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd.