Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Winst van SJC op VKW

SJC blijft nog een poosje in de feestelijke stemming die vorige week ontstond tijdens de zo geweldige viering van het jubileum. Want er was zondag opnieuw zo’n feestelijke stemming tijdens terugreis van het winnende team naar Noordwijk.
 
De 1-3 overwinning met een ietwat gehavende ploeg was vooraf misschien wel ingecalculeerd. Maar je moet het toch maar waar maken en dat gebeurde uiteindelijk; ook nog heel verdient. Hoewel het aanvankelijk het allemaal niet zo gemakkelijk leek te zullen gaan. Want VKW begon grimmig en al heel snel werd ook duidelijk dat zij topscorer Tom Duindam het vooral heel lastig wilde maken.
 
Direct al noteerden we een heftige charge, met 2 benen vooruit op de benen van Tom, die daarop serieus moest worden behandeld. VKW dus met het fysiek dus als extra wapen in een concept waarbij de verre trap naar voren werd ingezet. Bedoeld om het de nog wat onwennige verdediging van SJC extra lastig te maken. Want in de defensie ontbraken Demir Strojil en Nick Lim wegens opgelopen blessures. Bovendien ontbrak op het middenveld Timo Ruigrok die om een andere redenabsent was.
 
De strijd was aanvankelijk ogenschijnlijk gelijkwaardig. SJC probeerde natuurlijk toch Tom Duindam in stelling te brengen. Maar zodra die de bal kreeg aangespeeld zag hij veel verdedigers om heen. Volgens de meegereisde supporters een enkele keer op het randje van een rode kaart. Niets aan de hand meende de scheidsrechter echter. VKW kon hiermee uiteindelijk toch niet voorkomen dat SJC na ruim een half uur op 0-1 kwam via diezelfde zwaar bewaakte Tom Duindam. De vreugde was echter maar van korte duur want al heel snel maakte VKW, via hun eerste echte mogelijkheid, op perfecte wijze de gelijkmaker: 1-1.
 
Na rust eenzelfde speelwijze. Het eerste kwartier ging het gelijk op hoewel Wesley Haasnoot nog een aardige mogelijkheid onbenut moest laten. Na een uur bracht coach Marcel IJzendoorn Younes voor Mark Turk, waarschijnlijk om de iets meer aanvalskracht te genereren. Na bijna 70 minuten moest keeper Lex Hoogervorst een onverwachte tegentreffer voorkomen. Zijn ingreep was feitelijk bepalend voor de rest van de wedstrijd.  
SJC begon het laatste kwartier namelijk met een geweldige actie van Martijn van Trigt die helaas nog over vloog. Maar 5 minuten later kopte dezelfde flegmatieke linkerspits wel raak: 1-2. Dat bracht opluchting en de buit leek binnen. Ook al omdat VKW  moegestreden leek. Aaron Koeman mocht daarop Wesley Haasnoot vervangen en ook hij liet zich direct gelden. SJC bleef de aanval zoeken en even later viel ook de 1-3. Met veel mensen in het strafschopgebied ontstond een scrimmage waaruit Tom Duindam het net vond.
 
In de slotfase mocht Ralph van Oosten debuteren in de hoofdmacht, hij nam de plaats in van Emin Vllasaku. En hij kon meejuichen toen scheidsrechter Kuiper voor het einde van de strijd floot. 
Na afloop vroeg Bo-verslaggever John Groot aan Tom Duindam of de overwinning terecht was. Deze bevestigde dit met een brede grijns terwijl de topscorer opmerkte: ‘Lekker toch, weer 2 goaltjes erbij’.
SJC deelt nu met HBS de eerste plaats en moet komend weekend aan de bak tegen vv Velsen. Vorig seizoen een lastig te nemen klip gebleken. Toch ligt een overwinning volgens kenners in de lijn van de verwachtingen.