Een ambitieuze vereniging die verenigt!

Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.


Typ bovenstaande code over.

Winst voor SJC in laatste oefenwedstrijd tegen LFC

In de laatste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het voetbalseizoen 2023/2024 kreeg SJC in het Leidse LFC een tegenstander die het de selectie van IJzendoorn bijzonder lastig wist te maken.
De balvaardige tegenstanders lieten via soms snelle aanvallende acties zien dat het verschil tussen eerste klas en 4e divisie bepaald niet erg groot is.  De fraaie treffer van Timo Ruigrok maakte het verschil maar ook de Leidenaars kregen een behoorlijk aantal mogelijkheden.  Met o.a. een meer dan uitstekende redding van keeper Willem Beuk in een één tegen één situatie, een heel hard werkend SJC-middenveld en goed spelende verdediging kon in deze wedstrijd wel een keer de nul worden gehouden.
 
Een verheugde trainer/coach Marcel IJzendoorn zei na afloop: ‘Ik ben een blij man. We hebben 5 weken volle bak getraind en serieuze oefenpotjes gespeeld. Met een uitstekende eerste helft tegen VVSB,  een bevochten 2-2 gelijkspel tegen UVS na een zeer ongelukkige achterstand van 2-0  en dan vandaag de winst op LFC’. Hij voegde er aan toe: ‘We zijn als team weer gegroeid. Maar let wel, we zijn er zeker nog niet. We zullen beter moeten worden om een rol van betekenis te kunnen spelen in de competitie. Zaterdag al moet het tegen Alphense Boys echt beter zijn als vandaag als we de punten binnen willen slepen.‘ 
 
Het lijkt waarschijnlijk dat tegen Alphense Boys het zelfde team gaat starten dat ook tegen LFC bij de aftrap in het veld stond. Wat betekend dat SJC met een meer dan waardevolle bank aan de competitie begint. Waardoor IJzendoorn mogelijkheden heeft en ook geblesseerde spelers voldoende hersteltijd kan geven. 
De tegenstander van zaterdag, Alphense Boys, heeft er ook een zeer intensief oefenprogramma met goede resultaten op zitten. Met aansprekende tegenstanders zoals Montfort,TOGB, Argon en recent Capelle.
 
IJzendoorn maakte nog melding van optimisme over de mogelijke terugkeer van Tom Duindam. Hij lijkt herstelt van de tegenslag van een klaplong en we zagen hem een trainingsloopje uitvoeren op een bijveld. Ook Nick Lim is bezig om terug te komen van zijn zware knieblessure. ‘Maar hij wil dit vooral weloverwogen en op verantwoorde wijze doen’, aldus IJzendoorn. Ook positieve berichten over Frans van Niel terwijl Sven Wisselink speelklaar leek maar er ook zelf voor koos om nog een weekje de tijd te nemen voor terugkeer op  het veld.