Nieuwsbrief

Weet wat er speelt bij jouw vereniging. Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief.

Typ bovenstaande code over.

Wippolder maakt een einde aan het bekeravontuur

Wat een herstart van een bekeravontuur had moeten worden, eindigde in een roemloze deceptie. Op een avond waar bijna 200 fans nog probeerden hun ‘helden van Willem II' te ondersteunen. Het hybride grasveld lag er wederom geweldig bij. Helaas waren de weersomstandigheden even triest als het eindresultaat.

SJC begon tegen Wippolder met Lex Hoogervorst onder de lat en met de van een blessure terugkerende Younes in de basis. Maar wel zonder routiniers Timo Ruigrok en Martijn van Trigt. De eerste kans was voor SJC maar het eerste doelpunt was al na 3 minuten voor Wippolder: 0-1.
SJC was even aangeslagen maar wel werd toch snel duidelijk dat deze tegenstander een te nemen klip zou moeten zijn. Na een kwartier zagen we weer een vertrouwde actie van spits Tom Duindam, die zijn schot toch een prooi van de keeper zag worden. SJC domineerde maar de rappe en handige Delftse vleugelspitsen maakten SJC duidelijk, dat er zeer attent verdedigd diende te worden. En hun aanvoerder Daley Uythof bleek op het middenveld een dominante rol te kunnen spelen, waarbij hij opvallend veel bescherming genoot van Gyuri Tackas, de scheidsrechter van dienst.

SJC voerde de druk naar voren wel op en we noteerden schoten van Duindam, Haasnoot en Hoogervorst die echter voornamelijk een prooi voor de keeper werden. De gelijkmaker kwam in de 35e minuut op naam van Max de Haas, die vanuit een goed genomen corner het net wist te vinden:1-1. En nog voor de rust werd het 2-1. Rick Brabander mocht de trekker overhalen nadat SJC de Wippolder- verdediging, via een aanval over 7 schijven, volledig zoek had gespeeld.

Wippolder kwam na de rust beter dan SJC uit de kleedkamer, wat zorgde voor de eerste speldenprikjes. En geheel onnodig zorgde een organisatorische verdedigende chaos, in de 55e minuut voor de gelijkmaker: 2-2. Hoewel SJC de beter voetballende ploeg oogde, bleek het aanvalsspel nog te vaak heel stroef te verlopen. Na ruim een uur kwam SJC toch op de verdiende voorsprong toen Ralph van Oosten, ook al uit een corner, raak kopte: 3-2.

De volgende ronde leek bereikt maar toen kwamen de laatste minuten. Eerst leek Tom Duindam een goed lopende aanval af te gaan ronden en de wedstrijd op slot te gooien.  Helaas voorkwam de hak van de keeper deze zeker lijkende treffer. En vervolgens ging SJC verdedigend volkomen de mist in. In plaats van op zeker te spelen en de bal ver van het doel af te houden werd er in de breedte gespeeld bij het uitverdedigen. Uiteindelijk ging Ralph van Oosten binnen de 16 in de fout. De bal ging op de stip en aanvoerder Daley kon de gelijkmaker achter Lex Hoogervorst schieten: 3-3. En direct daarop klonk het eindsignaal.

De penaltyserie, die de beslissing moest brengen, bracht de tegenstander de volle winst.
SJC moest gelaten toezien hoe Wippolder de winst luidruchtig vierde.

Zondag wacht de thuiswedstrijd tegen Hollandia. Van de Noord-Hollanders winnen is een meer dan moeilijke opgave. Daartoe zal vooral veel meer strijdlust en durf moeten worden getoond. Hopelijk kunnen de routiniers zich laten gelden in de wedstrijd, die de 400e van Jordy Groot in het SJC-shirt zal worden.